Moldes drøm om europaligaen knust, 1-1 hjemme ikke nok

Partizan Beograd utligner mot Molde og slukket Molde-drømmen om spill i europaligaen. . Partizan Beograds Nemanja Miletic feirer 1–1 i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom Molde og Partizan Beograd på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Partizan Beograd utligner mot Molde og slukket Molde-drømmen om spill i europaligaen. . Partizan Beograds Nemanja Miletic feirer 1–1 i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom Molde og Partizan Beograd på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Molde tok ledelsen, men klarte ikke holde på den mot Partizan Beograd i europaligakvalifiseringen i fotball torsdag. Med 1-1 brast drømmen om spill i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha fått med seg et viktig bortemål i 1-2-tapet i bortekampen var premissene klare før returoppgjør i Molde torsdag. Hjemmelaget måtte score mål, og aller helst holde tett bakover.

Molde klarte å score, men holdt ikke nullen. Dermed blir det ikke spill i europaligaen i høst.

I første omgang virket Molde-spillerne tynget av alvoret og framsto upresise og tannløse. Gjestene fra Serbia produserte de største sjansene før hvilen, og løsnet to farlige skudd fra gode posisjoner tidlig i kampen. Alex Craninx i Molde-buret var med på notene ved begge anledninger.

Da Molde-spillerne kom ut på banen i annen omgang så det ut til at de hadde ristet av seg nervene. Allerede etter to minutter var hjemmelaget farlig frampå etter en corner, men ingen Molde-spillere fikk hodet på ballen. Kun få minutter senere var Magnus Wolff Eikrem nære etter et skudd fra sekstenmeteren, men ballen snek seg like på utsiden av stolpen.

Knappe 20 minutter før slutt steg stemningen da Leke James sørget for at Molde hadde en fot i europaligaens gruppespill. Eikrems frispark skiftet retning og havnet ved bakre stolpe. Der kom James og prikket ballen bak en utspilt Partizan-keeper.

Sju minutter senere sank imidlertid stemningen tilsvarende. Da lukket Nemanja Miletić døra for Moldes Europa-drøm. Miletić fikk stå helt umarkert etter en corner og stanget det serbiske laget til europaligaen.

Etter utligningen hadde Molde et par halvsjanser, men det ble med nesten for Molde-spillerne. Gjestene hadde ytterligere en ball i nettet mot slutten av kampen, men målet ble annullert for offside.

Dermed er det bare ett norsk lag med når gruppespillet til europaligaen trekkes fredag.

Personvernpolicy