Horneland: – Vi tåler ikke mål imot

Trener Eirik Horneland etter kampen mellom Dinamo Zagreb og Rosenborg på Maksimir stadion.
Trener Eirik Horneland etter kampen mellom Dinamo Zagreb og Rosenborg på Maksimir stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rosenborg-trener Eirik Horneland skulle veldig gjerne hatt med seg et bortemål til tirsdagens vriene europacupkamp mot Dinamo Zagreb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

0-2-tap i den kroatiske hovedstaden gir et vanskelig utgangspunkt for RBK. For det er ikke bare å gi gass fra start når man vet at et tidlig baklengsmål langt på vei vil ødelegge sjansen for mesterligaspill til høsten.

– Det er en vanskelig vurdering. Vi skulle gjerne hatt med oss et bortemål, så vi kunne kjørt flatt fra start. Nå må vi angripe med balanse, sa Horneland på mandagens pressekonferanse i Trondheim.

Og han innrømmet glatt:

– Slipper vi inn mål, blir det en voldsom oppoverbakke.

Slipper inn tidlig

Treneren sier han alltid tror på at Rosenborg kan være påskrudd fra start. Men statistikken i de siste kampene er ikke lystig lesning:

Mot Stabæk i helgen slapp Rosenborg inn mål i kampens 8. minutt. Det samme skjedde mot Dinamo sist. Og mot Odd i kampen før scoret Birk Risa mot trønderne etter ni minutter.

– Jeg føler meg trygg hver gang. Og så har vi ikke vært der de tre-fire siste kampene. Så det er jo et varsku for oss. Vi tåler ikke å slippe inn mål i morgen (tirsdag), sier Horneland.

40-60

Han sier at Rosenborg skal forsøke å være mest mulig seg selv i tirsdagens avgjørende kvalifiseringskamp. Han skal ikke endre for mye, men han forventer mer kvalitet av laget. Samtidig er han spent på hvor god Dinamo klarer å være på Lerkendal.

– Jeg er fortsatt litt spent på kvaliteten i Zagreb-laget og nivået deres. Er de på samme nivå som sist, føler jeg at vi kan løfte oss og konkurrere godt med dem. Har de et gir til, blir det spennende å se.

Den tidligere Haugesund-treneren er såpass optimist at han fortsatt gir Rosenborg 40 prosents sjanse til å avansere, slik han anslo før dobbeltkampen mot Dinamo.

– Som optimist står jeg ved det. Men jeg tror nok at de (Dinamo) tenker 90-10. Det er et veldig bra fotballag, og vi må opp på vårt ypperste for å kunne gå videre.

– Vil være skuffende

RBK-kaptein Mike Jensen har på ingen måte gitt opp selv om det ble et surt tomålstap på bortebane sist uke.

– Vi har en mulighet, men det blir vanskelig, fastslår dansken.

Og det er liten tvil om at et gruppespill i europaligaen, akkurat nå, vil føles som en trøstepremie.

– Vi er konkurransemennesker. Om vi ikke klarer å slå ut Zagreb, vil vi være fryktelig skuffet i en dag. Og så klarer vi sikkert å se framover etter det, sier Horneland.

Personvernpolicy