Tennisekspert om Ruud: – Han er blitt bedre på det meste siden i fjor

Casper Ruud møter Jan-Lennard Struff i 1. runde i Grand Slam-turneringen US Open tirsdag. Den tyske 29-åringen er nummer 35 på verdensrankingen. Foto: Johann Groder / APA / NTB scanpix
Casper Ruud møter Jan-Lennard Struff i 1. runde i Grand Slam-turneringen US Open tirsdag. Den tyske 29-åringen er nummer 35 på verdensrankingen. Foto: Johann Groder / APA / NTB scanpix

Tennisekspert Christer Francke mener Casper Ruud har utviklet seg stort det siste året. Det neste målet for tennistalentet må være topp 50 i verden, synes han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er helt klart en bedre tennisspiller enn det han var på dette tidspunktet i fjor. Han er blitt bedre på det meste siden i fjor.

Det sier Eurosport-kommentator Francke om Ruud, 20-åringen som ligger på 54.-plass på verdensrankingen. Det er personlig bestenotering for nordmannen som denne uken spiller Grand Slam-tennis i US Open.

– Han er bedre til å serve, han er mer offensiv, har en bedre backhand, spiller bedre i lengre kamper, tåler å tape førstesett. Casper er smartere taktisk. Returslagene er bedre. Det er små ting han er blitt bedre på. Det er imponerende.

Snarøya-gutten har hatt et innholdsrikt 2019. 1. januar slo han Arthur De Greef i Australia. I april tapte han finalen i ATP 250-turneringen i Houston for Christian Garin. I juli spilte han sin første Wimbledon-turnering, der han tapte i strake sett for John Isner.

Høydepunktet

Likevel kom nok sesongens høydepunkt i mai. Da spilte grusspesialisten Ruud en god kamp i 3. runde i Roland-Garros mot en av tidenes beste tennisspillere, Roger Federer.

– Det var ikke lett å spille mot ham. Jeg greide ikke å finne svakheter i spillet hans, sa Federer i etterkant.

Det, i tillegg til å trene med Rafael Nadal i Spania, har betydd mye for Ruud, tror Francke.

– Alt han gjør med «Rafa» der nede gjør at han lærer veldig mye. I tillegg skjønner han nå at han kan vinne sett mot de aller, aller beste. Sånne ting er med på å gi selvtillit og tro.

Mål: Topp 50

I august kvalifiserte han seg for hovedrunden i ATP 1000-turneringen i Cincinnati ved å vinne to kvalifiseringskamper. I hovedturneringen tapte han for Guido Pelle i 1. runde. For å få direkte innpass i slike ATP 1000-turneringer framover, må Ruud være blant de 50 beste i verden. Det mener Francke må være neste delmål for 20-åringen.

– Da sparer han tid og krefter, for da trenger han ikke spille kvalifiseringer. Men han må likevel ikke være for hissig på å ta det neste store steget nå. Det er tett i toppen og jevnt om poengene. Det er ikke om å gjøre for Casper å komme i topp 20-30 så fort som mulig. Han må bygge stein på stein, mener tenniskommentatoren.

Før US Open har Ruud spilt 59 kamper i 2019. Selv om det er blitt tidlig exit i flere turneringer og ingen turneringsseirer, stresser ikke Francke.

– Han kan ikke prestere maks i hver eneste turnering. Det gjør ingen, bortsett fra de aller beste. Ryker han tidlig i en turnering, trenger man ikke legge for mye i det. Han må ikke være for hissig på å komme seg lenger opp nå. Da spiller han fort for mye og blir skadd.

Møter tysker

Tirsdag skal Ruud opp mot tyske Jan-Lennard Struff i 1. runde i US Open. En tøff trekning, mener Francke, men absolutt ikke umulig.

– Casper møter en tøff motstander som slår og server hardt. Casper må være veldig på vakt og returnere bra. Fordelen til Casper er at det er best av fem sett, for han er fysisk veldig sterk. Det er ikke en dårlig trekning for Casper, for han møter ikke en seedet spiller. Men spillestilen han møter kan være vanskelig.

Ruud tapte for Struff i Monte Carlo i 2017 i strake sett. Vinner nordmannen over Struff, får han trolig tøff motstand av Isner i neste runde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden