Festfotball da Kristiansund slo Mjøndalen for første gang

Her feirer Kristiansund-spillerne scoringen til Sondre Sørli. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
Her feirer Kristiansund-spillerne scoringen til Sondre Sørli. Foto: Ned Alley / NTB scanpix. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansund slo tilbake etter tapet for Stabæk i forrige serierunde og knuste Mjøndalen 4-0 i eliteserien i fotball søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mjøndalen kom dermed ned på jorda etter 2-1-seieren mot Brann sist.

– Vi spiller en meget god kamp og scorer fine mål. Det er mye som er positivt i dag, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport.

– Det var mye riktig i dag. I dag vil vi, og vi slipper oss løs. Vi jobber sammen. Det har vært litt for lett å falle ned på 95 prosent og tro at vi er bedre enn vi er. Vi må jobbe steinhardt, da får vi fram individualistene våre, fortsatte treneren.

Aldri før hadde Kristiansund slått Mjøndalen. De sju siste møtene hadde endt med tre uavgjorte og fire tap for KBK. Det var før søndagens oppgjør på hjemmebane.

Les også: Bakenga scoret sitt første for Ranheim og reddet poeng

Psyche innledet

Christophe Psyché sendte hjemmelaget i ledelsen etter drøye kvarteret. På en corner skled målvakt Julian Faye Lund i boksen, hvilket gjorde at Psyché hadde få problemer med å sette inn 1-0 med hodet på bakerste stolpe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmelaget økte ledelsen like før pause. Flamur Kastrati forserte fremover i banen og slapp perfekt til Sondre Sørli, som kom alene med Faye Lund. Angriperen var iskald og plasserte ballen lekkert i hjørnet. Scoringen var hans andre i Eliteserien denne sesongen.

Og hjemmelaget fortsatte å kjøre etter pause. Pausepraten til Mjøndalen-trener Vegard Hansen virket ikke å ha fungert, for etter 47 minutter lå ballen igjen i nettet bak Faye Lund.

Les også: Tromsø med borteseier over Brann

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørli løp 20 meter med ballen før han sendte den til Liridon Kalludra. Han fant så nysigneringen Amahl Pellegrino, som bredsidet ballen i stolpen og inn fra 15 meters hold. En strålende scoring av hjemmelaget.

Skuffet Hansen

Elleve minutter senere satt den igjen. Amidou Diop skjøt fra 30 meter, og på fem meter styrte Flamur Kastrati ballen i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren var Kristiansunds første på nesten to måneder. 5. juli var sist KBK-spillerne kunne juble for tre poeng, da Lillestrøm ble slått 5-2.

Seieren gjør at hjemmelaget klatret til åttendeplass på tabellen med 26 poeng. Mjøndalen ligger på plassen over kvalifiseringsstreken med 20 poeng.

– Jeg trodde vi var ferdig med denne type kamper. Vi gjør dumme valg og mangler ferdigheter til å gjøre så dristige valg som vi gjør. Veldig, veldig skuffet over at vi ikke klarer å unngå å gi dem så mange muligheter, sa Hansen etter tapet.

Les også: Lillestrøm med borteseier over Haugesund