Bakenga scoret sitt første for Ranheim og reddet poeng

Kristian Thorstvedt scoret to mål, men Viking klarte ikke å holde unna. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mushaga Bakenga trengte bare drøye 30 minutter for Ranheim før han satte inn sin første scoring for klubben. Eliteserieoppgjøret mot Viking endte 2-2 søndag.

Ranheim var uhyre effektive da lagene møttes i april. Da scoret trønderne på fem av sine seks avslutninger på mål og vant 5-2. Like effektive var de ikke søndag, selv om de fikk hull på byllen på tampen.

Viking skapte mest i den første omgangen, men verken Zlatko Tripic eller Tommy Høiland klarte å overliste Even Barli i Ranheim-målet. Også Mads Reginiussen var farlig frempå, men klarte ikke score etter halvtimen spilt.

Like etter pause tok hjemmelaget ledelsen. Tripic kom seg ned til dødlinjen og slo inn i boks. På åtte meter prikket Kristian Thorstvedt inn 1-0.

Bare fire minutter senere var Ranheim centimeter unna å utligne. Etter en corner stanget midtstopper Ivar Furu ballen rett i tverrliggeren fra tre meter.

Mot spillets gang økte Viking like etter, og igjen var det Tripic som fant Thorstvedt. Kapteinen slo inn i boks og fant lysluggen, som dro ballen lekkert forbi Furu og satte den iskaldt i hjørnet. Det var ungguttens åttende scoring for sesongen.

Ola Solbakken reduserte for gjestene med seks minutter igjen etter målgivende pasning av innbytter Mushaga Bakenga. Han fikk sine første minutter for Ranheim da han kom inn etter 58 minutter. Bakenga er på lån fra Tromsø.

Like etter var det Bakenga som var i fokus, og denne gang var rollene byttet om. Solbakken slo inn i boks og fant spissen som styrte ballen via Iven Austbø og i mål.

– Det var fint det, å endelig ha en god debutkamp. Det smaker godt. Jeg har slitt med lysken i to måneder, men fikk tatt meg inn igjen i løpet av uken her. Da var det bare å gi full guffe de minuttene jeg fikk, sa Bakenga til Eurosport etter kampen.