Maars Johnsen klar for Rosenborg

Bjørn Maars Johnsen er klar for Rosenborg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Bjørn Maars Johnsen er klar for Rosenborg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørn Maars Johnsen lånes ut fra nederlandske AZ Alkmaar til Rosenborg. Avtalen gjelder ut 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagsspissen har i lengre tid vært satt i forbindelse med trønderklubben. Lørdag kom bekreftelsen på at 27-åringen spiller for RBK ut årets sesong.

– Jeg kjenner flere som er i klubben allerede, og de anbefalte meg å velge Rosenborg. Dette er den største klubben i Norge, og Rosenborg skal spille Champions League eller Europa League. Men jeg har heller aldri spilt i Eliteserien, så dette er spennende, sier Maars Johnsen til klubbens nettsider.

Han håper å tilføre RBK mål og innsatsvilje.

– De får en spiss som kommer til å jobbe hardt, og som er her for å gripe sjansen når jeg får den. Jeg ønsker å spille europacupkamper og jeg vil fortsette på landslaget. Jeg vet jeg må score en del mål, men først og fremst skal jeg jobbe knallhardt for laget, sier han.

Maars Johnsen har slitt med å få spilletid i den nederlandske æresdivisjonen. Nylig ga han uttrykk for at spill for RBK var svært interessant.

Tyrkiske Kayserispor skal også ha henvendt seg til AZ Alkmaar for å sikre seg Maars Johnsens tjenester, men den nederlandske klubben ønsket angivelig ikke å sende norskamerikaneren til Tyrkia.

Maars Johnsen ble hentet til Alkmaar i fjor sommer. Sesongen før pøste han inn mål for ADO Den Haag og ble nesten målkonge i Nederland.

Etter overgangen ble det kun sju mål på 25 kamper. Kun åtte av kampene kom fra start. Den manglende tilliten gjør at spissen har vært ryktet bort fra klubben en god stund.

På landslaget har det gått bedre for 27-åringen. Han står så langt med tre mål i EM-kvalifiseringen. I tillegg skaffet han straffesparket i bortekampen mot gruppeleder Spania.

Personvernpolicy