Magnus Carlsen imponerte med kastarmen

Magnus Carlsens forkjærlighet for å spille fotball mellom slagene ved sjakkbrettet er velkjent. Torsdag viste han fram kastarmen på baseballstadion i St. Louis.

Den norske verdensmesteren har slitt med å få spillet til å sitte under Sinquefield Cup i St. Louis, men etter fem remis på rad tok han seg på turneringens eneste spillefrie dag tid til å besøke baseballstadion og teste kastarmen før Major League-kampen mellom St. Louis Cardinals og Colorado Rockies.

Allerede etter åpningspartiet i Grand Chess Tour-turneringen røpet han at han har trent baseballkast med tanke på torsdagens oppdrag.

– Det er gøy å prøve seg. Jeg håper å få til et OK kast, sa han.

Les også: Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter

Han holdt avtalen selv om kampen ble noe forsinket av regnvær. Kastet hans var ikke del av TV-sendingen, men Carlsen har fått skryt for stilen på bakgrunn av et Associated Press-bilde som sirkulerer på sosiale medier.

– Veldig bra teknikk, sier en av dem som har kommentert bildet.

– Ja, men hva slags skru fikk han på ballen, undrer USAs sjakkforbund som retweetet bildet, mens en annen bruker lurer på om ballen havnet i mottakerens hanske eller ei.

St. Louis Cardinals, som kjemper om avdelingsseier, vant torsdagens kamp 6–5 og tok et nytt steg mot sluttspill.

Carlsen? En vittig Twitter-tunge mente han må kåres til «rook of the year», et ordspill på rookie of the year (årets nykommer) og tårnet på sjakkbrettet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden