St. Louis får Major League Soccers 28. klubb

Carolyn Kindle Betz er president i eiergruppen som finansierer St. Louis nye fotballklubb, som skal inn i MLS fra 2022. Foto: David Carson / St. Louis Post-Dispatch via AP / NTB scanpix
Carolyn Kindle Betz er president i eiergruppen som finansierer St. Louis nye fotballklubb, som skal inn i MLS fra 2022. Foto: David Carson / St. Louis Post-Dispatch via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordamerikanske Major League Soccer gir St. Louis muligheten til å starte klubb i fotballigaen. Det nye laget blir del av MLS i 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kunngjorde ligaledelsen på en pressekonferanse tirsdag.

St. Louis blir den 28. klubben som får innpass i den hurtigvoksende amerikanske fotballigaen, som nå teller 24 lag. Neste år kommer Nashville og David Beckhams klubb Inter Miami inn i MLS, mens Austin FC er med fra 2021.

Planene om et profesjonelt fotballag i St. Louis, Missouri strandet egentlig for to år siden, da byens innbyggere stemte imot et forslag om å bruke skattepenger fra selskaper til å finansiere et nytt stadion i bykjernen. Senere er det kommet inn en ny eiergruppe som sørger for at klubben blir en realitet.

– Det er en utrolig følelse å kunne si at St. Louis blir hjemmet til den første eiergruppen i MLS med kvinnelig majoritet i ledelsen, sier Carolyn Kindle Betz, som er president i eiergruppen og et av sju kvinnelige styremedlemmer.

Planen er at MLS skal ha 30 klubber på sikt. Tidligere i år ble miljøer i Sacramento og nettopp St. Louis invitert til å legge fram presentasjoner for ligaens utvidelseskomité.

For å bli med i ligaen må St. Louis betale 200 millioner dollar, eller 1,8 milliarder kroner, i såkalt «franchise fee».