St. Louis får Major League Soccers 28. klubb

Carolyn Kindle Betz er president i eiergruppen som finansierer St. Louis nye fotballklubb, som skal inn i MLS fra 2022. Foto: David Carson / St. Louis Post-Dispatch via AP / NTB scanpix
Carolyn Kindle Betz er president i eiergruppen som finansierer St. Louis nye fotballklubb, som skal inn i MLS fra 2022. Foto: David Carson / St. Louis Post-Dispatch via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nordamerikanske Major League Soccer gir St. Louis muligheten til å starte klubb i fotballigaen. Det nye laget blir del av MLS i 2022.

Det kunngjorde ligaledelsen på en pressekonferanse tirsdag.

St. Louis blir den 28. klubben som får innpass i den hurtigvoksende amerikanske fotballigaen, som nå teller 24 lag. Neste år kommer Nashville og David Beckhams klubb Inter Miami inn i MLS, mens Austin FC er med fra 2021.

Planene om et profesjonelt fotballag i St. Louis, Missouri strandet egentlig for to år siden, da byens innbyggere stemte imot et forslag om å bruke skattepenger fra selskaper til å finansiere et nytt stadion i bykjernen. Senere er det kommet inn en ny eiergruppe som sørger for at klubben blir en realitet.

– Det er en utrolig følelse å kunne si at St. Louis blir hjemmet til den første eiergruppen i MLS med kvinnelig majoritet i ledelsen, sier Carolyn Kindle Betz, som er president i eiergruppen og et av sju kvinnelige styremedlemmer.

Planen er at MLS skal ha 30 klubber på sikt. Tidligere i år ble miljøer i Sacramento og nettopp St. Louis invitert til å legge fram presentasjoner for ligaens utvidelseskomité.

For å bli med i ligaen må St. Louis betale 200 millioner dollar, eller 1,8 milliarder kroner, i såkalt «franchise fee».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært