Galopp: Toppjockey tatt i doping

Rafael Schistl har avgitt positiv dopingprøve. Foto: Equus media / Eirik Stenhaug / NTB scanpix
Rafael Schistl har avgitt positiv dopingprøve. Foto: Equus media / Eirik Stenhaug / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppjockeyen Rafael Schistl red inn til seier i to av Norges største galoppløp i fjor. Nå har han avlagt positiv dopingprøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Schistl skulle vært en av nøkkelaktørene på Øvrevoll førstkommende søndag. Da er det klart for Norsk Derby. Nå er imidlertid den brasilianskfødte jockeyen utestengt fra å ri etter å ha testet positivt på en dopingprøve.

Schistl vant i fjor Norsk Derby og Marit Sveaas’ minneløp. Han lå an til å kunne gjenta den prestisjetunge dobbelen i år med Derby-favoritten Privilegiado og Marit Sveaas-favoritten Square du Luynes for trener Niels Petersen, men nå må Schistl nøye seg med å stå på sidelinjen.

– Rafael Schistl testet positivt på en dopingprøve etter løpene på Øvrevoll 29. juni. Øvrevoll galopp har et meget godt samarbeid med Antidoping Norge, og Schistl testet positivt på stoffene hydroklortiazid og furosemid i stoffgruppe 5: Diuretika (vanndrivende midler) og maskeringsmidler, sier Øvrevolls administrerende direktør Thomas Gjelsås.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Suspendert

Han legger til at Schistl har tatt beskjeden om den positive prøven meget tungt.

– Han er naturlig nok langt nede, kommenterer Gjelsås.

Schistl er suspendert med øyeblikkelig virkning og kommer derfor ikke til å ri på Øvrevoll søndag.

Toppjockeyen skulle vært i aksjon i seks av søndagens ti løp. Det jobbes nå iherdig med å skaffe erstattere.

I en uttalelse fra Den Høyere Voldgiftsrett i galoppsporten heter det at Schistls suspensjon gjelder inntil videre, det vil si inntil det foreligger en rettskraftig kjennelse i saken. Han fradømmes også retten til å heve ridepenger og prosentpenger for løpsdagen der han avla den positive prøven.