NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten

Søndag kveld holdt bandet Rammstein konsert på Ullevaal stadion. Fotballforbundet håper gressteppet kom seg gjennom på en bra måte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Søndag kveld holdt bandet Rammstein konsert på Ullevaal stadion. Fotballforbundet håper gressteppet kom seg gjennom på en bra måte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Fotballforbund håper Ullevaal stadion kom seg velberget gjennom søndagens gigantiske Rammstein-konsert, men utelukker ikke gressbytte før Malta-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har en plan B dersom vi må bytte gress. Vi har siden 2002 hatt ti større konserter her før den i går (søndag), og vi har aldri måttet flytte en kamp eller bytte gress etter disse dersom det ikke var planlagt på forhånd, sier direktør for kommunikasjon og samfunn Svein Graff i NFF til NTB.

Tirsdag skal gjøres den første vurderingen av gressteppet. I løpet av noen få dager blir det klart hva NFF bestemmer seg for.

Dekket til

Søndagskonserten gjorde at underlaget på Ullevaal var helt tildekket av plater i seks døgn. Rammsteins konserter er ikke smårusk og krever noe av de mest omfattende sceneriggingene i musikkverdenen.

– Vi tar sikte på at det er bra nok tid til at det blir gode forhold til Malta-kampen. Skulle konklusjonen være en annen, så har vi en mulighet til å skifte gress, sier Graff.

Besøk fra Malta

NFF har en stående avtale om å få levert nytt gressteppe fra en leverandør på svært kort varsel. Det tar vanligvis bare noen dager etter at det er lagt til det er fullt spillbart.

Norge møter Malta i EM-kvalifiseringen 5. september. Noen dager senere reiser troppen til Stockholm og kamp søndag.

Den svenske nasjonalarenaen krever bytte av gressteppe hele seks-sju ganger i året. Det skyldes blant annet at det ganske ofte benyttes et tak over banen. Det skaper utfordringer for gresset.