Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel

Michelle Vesterby og sønnen Markus etter målgang i Ironman i København søndag. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau scanpix / NTB scanpix
Michelle Vesterby og sønnen Markus etter målgang i Ironman i København søndag. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Å svømme 3,8 kilometer, sykle 180 kilometer og løpe et maraton etter hverandre er mildt sagt tøft. Michelle Vesterby gjorde det tre måneder etter en fødsel.

Ikke bare fullførte dansken triatlonet i København. Hun ble nummer fem etter lenge å ha kjempet om en pallplassering i kvinneklassen.

For tre måneder siden fødte Vesterby sin sønn Markus, som ble forløst ved keisersnitt. Vesterby uttalte før helgen at hun ønsket å ta sin tredje strake seier i Ironman i København, men slik gikk det ikke.

Tiden 9.09.22 holdt til en femteplass. Dermed måtte 35-åringen se billetten til VM i Kona på Hawaii i oktober glippe.

– Det var viktig for meg å holde meg motivert under min graviditet. Og jeg har virkelig nytt å holde meg i gang. Hvis noen spør om jeg er skuffet over å ikke dra til Kona, så nei, uttalte Vesterby etter målgang.

Triatlonet ble vunnet av tyske Anne Haug. Hun brukte åtte timer, 31 minutter og 32 sekunder, noe som er den raskeste tiden for en kvinne i Ironman i København.

Vesterby ble nummer fire i kvinnenes Ironman-VM i 2015. Året etter ble hun nummer seks.

I fjor ble hun nummer 27 i VM. Senere viste det seg at hun var gravid da mesterskapet pågikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden