Kjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM

Regjerende mester Kjetil Borch føler han ikke har noe å forsvare under VM i Linz i Østerrike som starter til helgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Regjerende mester Kjetil Borch føler han ikke har noe å forsvare under VM i Linz i Østerrike som starter til helgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjerende verdensmester i singlesculler, Kjetil Borch, mener det ikke holder å kopiere fjorårets gulløp under ro-VM i Linz.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det gullet ligger langt nede i en skuff på loftet. Det løpet var bra da, men holder ikke nå. Det er et nytt år, nye utøvere og nye forutsetninger, sier Borch til NTB om løpet som sikret han VM-gull i fjor.

– Jeg mener at det ikke er noen tittel å forsvare for min del, sier Borch.

Han forklarer hvorfor. Han innledet verdenscupsesongen svakt og ble grundig slått av blant andre danske Sverri Nielsen. I EM i var formen om mulig enda dårligere, og han klarte ikke engang å nå A-finalen. Det ble tredjeplass i B-finalen.

På vei opp

–Jeg kom på niendeplass i EM og sjetteplass i andre verdenscupkonkurranse. Jeg har blitt slått hele veien, så det er ingenting å forsvare. Nå ble det annenplass i siste verdenscupkonkurranse i Rotterdam, så jeg er på vei oppover, sier 29-åringen.

Det er danske Nielsen som har vært vanskelig å slå denne sesongen, men det er flere sterke roere som har vært bedre enn Borch. Olaf Tuftes gamle rival Ondrej Synek er fortsatt med, det samme er den tyske EM-vinneren Oliver Zeidler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har jo tatt inn seks sekunder på ham (Nielsen) i løpet av sesongen, og jeg var knapt ett halvt sekund bak ham i Rotterdam. Hvis den progresjonen fortsetter, så skal han få det tøft, sier Borch.

Lavlandsoppladning

Kjetil Borch, som har gullambisjoner i VM, liker best å lade opp i lavlandet foran store mesterskap i motsetning til roere som Olaf Tufte.

– Jeg har vært utenfor Milano i Gavrate. Hvert eneste år jeg har vært i lavlandet, så har jeg vunnet VM. Hvert år jeg har vært i høyden, har jeg ikke gjort det. Det er enkelt matematikk, slår han fast.

– Risikoen er for stor. Jeg er disponibel for infeksjoner og blir mer syk enn andre, og utbyttet mitt er mye mindre målbart. Så det er en risiko jeg ikke vil ta, sier Borch.

– Anlegget i Linz er utgravd og jeg håper på varmt og flott vært. Det var varmt i Gavrate så vi er akklimatisert på det.

Roerne skal nå ha en siste finpuss på VM-formen på Årungen. Det er ikke spesielt varmt der om dagen, men det er bygd et varmetelt.

– Vi har bygd et provisorisk telt fullt av industriovner hvor vi sitter og sykler. Vi klarer ikke å rømme fra varmen så derfor må vi bare tilpasse oss den, sier Borch.