PSG-smell mot Rennes i Ligue 1

Paris Saint-Germain-kaptein Thiago Silva virket ikke særlig fornøyd etter 1-2-tapet borte mot Rennes søndag. Foto: David Vincent, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris Saint-Germain måtte tåle sitt første serietap allerede i 2. runde i fransk 1. divisjon. Rennes vant 2-1 over forrige sesongs suverene mesterlag.

PSG stilte igjen uten Neymar, som er omgitt av spekulasjoner om et mulig klubbskifte til Barcelona eller Real Madrid. Trener Thomas Tuchel forklarte at verdens dyreste spiller ikke har trent tilstrekkelig sammen med laget til å være kampklar.

Edinson Cavani hadde tidlig en avslutning i stolpen, og han ga PSG ledelsen i det 36. minutt etter å ha brutt en fæl feilpasning. Storfavoritten lot til å være på vei mot tre oppskriftsmessige poeng.

Hjemmelaget ville det annerledes, og M'Baye Niang utlignet rett før pause. Mindre enn tre minutter ut i 2. omgang var kampen vendt, da Romain del Castillo nikket inn 2-1. Det gjorde han etter forarbeid av 16-årige Eduardo Carnavinga, som briljerte på midtbanen.

PSG greide aldri å komme tilbake fra den smellen. Laget fikk ikke med seg poeng hjem fra Rennes, derimot fem av kampens seks gule kort.

– Vi startet bra, men så slapp vi opp. Jeg vet ikke hvorfor, men vi mistet konsentrasjonen, sa PSG-kaptein Thiago Silva.

– Dette var ikke det ekte PSG.

Rennes har laget problemer for PSG tidligere og vant blant annet vårens cupfinale mot storklubben etter straffesparkkonkurranse.

Etter to serierunder er Rennes ett av tre lag med full poengpott. Lyon og Nice er de to andre. Lyon, som slo Angers hele 6-0 fredag, topper tabellen med 9-0 i målscore.

Paris Saint-Germain er med sine tre poeng bare nummer åtte på tabellen. Det er plassen foran Haitam Aleesamis nye klubb Amiens. Aleesami spilte hele kampen som venstreback da Amiens slo Lille 1-0 lørdag.