Ny remis for Carlsen i USA

Magnus Carlsen spilte remis mot Vishy Anand i Sinquefield Cup søndag og sa at han gleder seg til fortsettelsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen spilte remis mot Vishy Anand i Sinquefield Cup søndag og sa at han gleder seg til fortsettelsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ble remis for Magnus Carlsen også i 2. runde i Sinquefield Cup i St. Louis. Etter 45 trekk endte partiet mot Vishy Anand med et halvt poeng til hver.

Den norske verdensmesterens lange rekke med langsjakkpartier uten tap fortsetter. Den er nå oppe i 81 partier, men han var ikke i nærheten av seier mot sin tidligere VM-rival.

Anand var den eneste som vant sitt parti i lørdagens åpningsrunde, og med søndagens remis leder han turneringen etter åpningshelgen.

– Jeg følte meg bra i dag. Jeg tok noen gode avgjørelser på brettet, og remis var et greit resultat. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa Carlsen i et intervju med arrangøren.

– De to første partiene har vært ganske bra. Det ser bra ut, men det er tidlig ennå, sa Anand.

Etter å ha spilt med svarte brikker søndag er det Carlsens tur til å spille med hvitt igjen mandag. Motstander da er Fabiano Caruana.

– Partiene mot ham er alltid interessante. Jeg gleder meg til utfordringen, og nå er like god tid som noen til å slå ham i klassisk sjakk, sa Carlsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden