Ny remis for Carlsen i USA

Magnus Carlsen spilte remis mot Vishy Anand i Sinquefield Cup søndag og sa at han gleder seg til fortsettelsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen spilte remis mot Vishy Anand i Sinquefield Cup søndag og sa at han gleder seg til fortsettelsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble remis for Magnus Carlsen også i 2. runde i Sinquefield Cup i St. Louis. Etter 45 trekk endte partiet mot Vishy Anand med et halvt poeng til hver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske verdensmesterens lange rekke med langsjakkpartier uten tap fortsetter. Den er nå oppe i 81 partier, men han var ikke i nærheten av seier mot sin tidligere VM-rival.

Anand var den eneste som vant sitt parti i lørdagens åpningsrunde, og med søndagens remis leder han turneringen etter åpningshelgen.

– Jeg følte meg bra i dag. Jeg tok noen gode avgjørelser på brettet, og remis var et greit resultat. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa Carlsen i et intervju med arrangøren.

– De to første partiene har vært ganske bra. Det ser bra ut, men det er tidlig ennå, sa Anand.

Etter å ha spilt med svarte brikker søndag er det Carlsens tur til å spille med hvitt igjen mandag. Motstander da er Fabiano Caruana.

– Partiene mot ham er alltid interessante. Jeg gleder meg til utfordringen, og nå er like god tid som noen til å slå ham i klassisk sjakk, sa Carlsen.