Zekhnini snytt for matchvinnerstatus

Rafik Zekhnini ga Twente ledelsen på overtid søndag, men opplevde at gjestende Waalwijk utlignet til 3-3 like etterpå. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
Rafik Zekhnini ga Twente ledelsen på overtid søndag, men opplevde at gjestende Waalwijk utlignet til 3-3 like etterpå. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rafik Zekhnini ga Twente 3-2-ledelse over Waalwijk på overtid i nederlandsk æresdivisjon søndag, men ble ikke matchvinner. Gjestene utlignet ett minutt senere.

Dermed endte det 3-3 i Enschede. Zekhnini kom inn for Twente i det 65. minutt, på stillingen 1-1.

Zekhnini jublet for det han trodde var sitt 2-1-mål ikke lenge etter, men målet ble på kontroversielt vis annullert for offside.

Ingo van Weert ga i stedet gjestene ledelsen i det 78. minutt, og så eksploderte kampen i sluttminuttene. Haris Vuckic ga Twente 2-2 i 90. minutt med sitt annet mål i kampen. Zekhnini gjorde 3-2 på overtid, men Paul Quasten utlignet enda dypere i tilleggstiden.

Med seier ville Twente vært ett av sju lag med sju poeng etter tre serierunder. I stedet er laget to poeng bak tetsekstetten, der Ajax er på topp takket være best målforskjell.

AZ Alkmaar måtte tåle sitt første poengtap med 0-0 «hjemme» i Den Haag mot Groningen, i en kamp med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø på banen og Bjørn Maars Johnsen på benken. AZ har spilt sju kamper i ulike turneringer denne sesongen, og har til gode å slippe inn mål.

AZs egen arena er midlertidig stengt etter at en del av taket raste sammen. Laget har spilt seriekamper i Den Haag og møter torsdag Royal Antwerpen til europaligakvalifisering i Enschede.

Vitesse, Sparta Rotterdam, Utrecht og PSV Eindhoven har også sju poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden