Durasovic tapte challengerfinalen i Slovenia

Viktor Durasovic tapte finalen i challengerturneringen i Slovenia søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Viktor Durasovic tapte finalen i challengerturneringen i Slovenia søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I sin første ATP Challenger-finale i karrieren gjorde Viktor Durasovic en god figur, men kom til kort mot førsteseedede Aljaz Bedene. Sloveneren vant 7-5, 6-3.

Kontrastene kunne nesten ikke vært større for Durasovic, som for nesten nøyaktig ett år siden vant NM-gull i Frognerparken.

Søndag spilte han for første gang finale i en challengerturnering mot 30-årige Bedene, som er rangert som nummer 90 i verden. Så sent som i fjor var han helt oppe på 43.-plass. Durasovic er på 429.-plass på ATP-rankingen og har aldri vært høyere enn 353.-plass.

Nivåforskjellen var tydelig gjennom hele kampen i Slovenia, selv om Durasovic spilte en god kamp.

Med capsen bak fram ble 22-åringen brutt allerede på 1-1 i det første settet. Likevel viste nordmannen krefter og brøt umiddelbart tilbake til 2-2.

På 4-4 klarte igjen Bedene å bryte Durasovic til 5-4 og skaffet seg settball, men tok ikke vare på sjansen og lot nordmannen utligne til 5-5. Så brøt Bedene igjen til 6-5 og spilte seg til nok en settball. Den tok han bedre vare på og vant det første settet 7-5.

I det andre settet brøt Durasovic til 2-0 etter et spennende game hvor Bedene avverget flere bruddballer før han omsider måtte gi tapt. Bedene hadde tre bruddballer i neste game, men Durasovic viste igjen styrke og gikk opp i 3-0.

Da var det imidlertid slutt på moroa for Durasovic. Bedene brøt serven hans tre ganger på rad og vendte til seier 6-3 i det andre settet. Med det vant hjemmehåpet turneringen.

Likevel må Durasovic si seg meget fornøyd med turneringen. Før denne helgen hadde han aldri kommet lenger enn til kvartfinale i en challengerturnering.

Durasovic, som før kampen var ranket som nummer 429 før kampen, kan også forvente seg et solid byks på verdensrankingen, tross tapet søndag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden