Durasovic tapte challengerfinalen i Slovenia

Viktor Durasovic tapte finalen i challengerturneringen i Slovenia søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Viktor Durasovic tapte finalen i challengerturneringen i Slovenia søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin første ATP Challenger-finale i karrieren gjorde Viktor Durasovic en god figur, men kom til kort mot førsteseedede Aljaz Bedene. Sloveneren vant 7-5, 6-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontrastene kunne nesten ikke vært større for Durasovic, som for nesten nøyaktig ett år siden vant NM-gull i Frognerparken.

Søndag spilte han for første gang finale i en challengerturnering mot 30-årige Bedene, som er rangert som nummer 90 i verden. Så sent som i fjor var han helt oppe på 43.-plass. Durasovic er på 429.-plass på ATP-rankingen og har aldri vært høyere enn 353.-plass.

Nivåforskjellen var tydelig gjennom hele kampen i Slovenia, selv om Durasovic spilte en god kamp.

Med capsen bak fram ble 22-åringen brutt allerede på 1-1 i det første settet. Likevel viste nordmannen krefter og brøt umiddelbart tilbake til 2-2.

På 4-4 klarte igjen Bedene å bryte Durasovic til 5-4 og skaffet seg settball, men tok ikke vare på sjansen og lot nordmannen utligne til 5-5. Så brøt Bedene igjen til 6-5 og spilte seg til nok en settball. Den tok han bedre vare på og vant det første settet 7-5.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I det andre settet brøt Durasovic til 2-0 etter et spennende game hvor Bedene avverget flere bruddballer før han omsider måtte gi tapt. Bedene hadde tre bruddballer i neste game, men Durasovic viste igjen styrke og gikk opp i 3-0.

Da var det imidlertid slutt på moroa for Durasovic. Bedene brøt serven hans tre ganger på rad og vendte til seier 6-3 i det andre settet. Med det vant hjemmehåpet turneringen.

Likevel må Durasovic si seg meget fornøyd med turneringen. Før denne helgen hadde han aldri kommet lenger enn til kvartfinale i en challengerturnering.

Durasovic, som før kampen var ranket som nummer 429 før kampen, kan også forvente seg et solid byks på verdensrankingen, tross tapet søndag kveld.