Kirkevold påførte Midtjylland poengtap

Pål Alexander Kirkevold holdt på å bli matchvinner for Hobro søndag, men topplaget Midtjylland utlignet i siste minutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pål Alexander Kirkevold holdt på å bli matchvinner for Hobro mot topplaget Midtjylland, men Erik Sviatchenko utlignet til 1-1 for gjestene i siste minutt.

Likevel følte Sviatchenko seg som syndebukk da Midtjylland avga poeng for første gang i dansk superliga denne sesongen. Det var han som forårsaket straffesparket Kirkevold scoret på i det 84. minutt.

– I mine egne øyne er jeg skurk. Jeg burde aldri ha laget straffesparket, og dermed burde målet mitt egentlig ha vært et seiersmål, sa han.

Han kastet seg inn i en duell med Hobro-backen Mathias Haarup for å blokkere hans innlegg og traff beinet hans i stedet for ballen.

– Jeg burde ha stått på beina, sa han.

Kirkevold ga Hobro ledelsen, men det ble bare ett poeng av det. Hobro har spilt uavgjort i fire av seks kamper så langt og er nummer åtte på tabellen.

Midtjylland avga poeng etter å ha innledet med fem seirer og er nå to poeng bak FC København, som fredag tok sin sjette strake seier. Gustav Wikheim spilte de ti siste minuttene for Midtjylland.

Iver Fossum debuterte for AaB søndag etter overgangen fra tyske Hannover. Han spilte en drøy halvtime som innbytter, men det ble ikke poeng. Brøndby, der Tobias Børkeeiet kom inn noen minutter etter Fossum, vant 2-1 på hjemmebane.