Friskt Haugesund vendte til borteseier mot VIF

Niklas Sandberg valgte en perleavslutning da han scoret sitt første eliteseriemål for Haugesund søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga fikk en knallstart hjemme mot Haugesund, men deretter gikk det meste galt. FKH vant 2-1 i søndagens eliteserieoppgjør etter to pene scoringer.

Kampens virkelige høydepunkt var Niklas Sandbergs utligning like etter pause. Midtbanemannen, som aldri før hadde scoret i Eliteserien, dro seg fri på høyresiden og vippet ballen elegant over VIF-keeper Kristoffer Klaesson og inn i lengste hjørne via tverrliggeren.

Finspill var det også i forkant av gjestenes vinnermål. Kristoffer Velde spilte vegg med Ibrahima Koné, tok seg inn i Vålerenga-feltet og avsluttet angrepet med et pent skudd.

Da var kontrasten til starten på kampen stor. Kun halvannet minutt var spilt da hjemmelaget tok ledelsen ved Herolind Shala.

Det hele begynte med at Benjamin Tiedemann Hansen bommet med en klarering som sendte Matthías Vilhjálmsson fri på høyrekanten. Islendingen slo inn i feltet, der Mayron George ikke fikk avsluttet, men Shala kom bakfra og hamret VIF i ledelsen.

Haugesund slet med å spille seg inn i kampen etter scoringen, men Vålerenga var heller ikke veldig farlige. Først i det 45. minuttet kom den neste svære sjansen, denne gang til gjestene. Koné burde ha omsatt Mikkel Deslers innlegg i scoring fra kort hold, men han bommet rett og slett på ballen.

Etter at FKH utlignet tok VIF-trener Ronny Deila ut midtbanekrigeren Mohammed Abu for å satse mer offensivt. Det lyktes han dårlig med. Haugesund scoret seks minutter senere, og de var også betydelig nærmere 3-1 enn Vålerenga var 2-2.