AIK buet av banen etter hjemmetap

Tarik Elyounoussi scoret, men AIK ble buet av banen etter et skuffende hjemmetap i Allsvenskan søndag. Foto: Nils Petter Nilsson, TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tarik Elyounoussi scoret et fint mål, men AIK ble buet av banen hjemme på Friends Arena etter å ha tapt 1-2 for svakt plasserte Kalmar søndag.

Lagets første serietap siden juni kan bli kostbart i gullstriden. Malmö slo Falkenberg 5-0, gikk forbi AIK og overnatter på tabelltopp. Mandag får Djurgården mulighet til å skaffe seg tre poengs luke til Malmö og fire til regjerende seriemester AIK med hjemmeseier over nestjumbo AFC Eskilstuna.

– Den klart dårligste kampen siden jeg kom til klubben, sa AIK-spiller Sebastian Larsson etter søndagens kamp.

AIK har hatt et tøft program med mesterliga- og europaligakvalifisering, og laget skal torsdag til Glasgow for å møte Celtic i første kamp om plass i europaligaens gruppespill. Derfor hadde trener Rikard Norling valgt å sette flere av stjernene på benken. Henok Goitom, Enoch Kofi Adu, Nabil Bahoui, Rasmus Lindqvist og norske Daniel Granli var blant dem som skulle få hvile.

Et hardt presset Kalmar-lag, som var uten serieseier siden mai, utnyttet det og skaffet seg to måls ledelse til pause. Alexander Jakobsen gjorde 1-0 etter en lynhurtig kontring, mens Fidan Aliti doblet ledelsen rett før sidebytte.

AIK hadde ballen mye, men skapte lite. Bahoui og Goitom ble byttet inn ved pause, og i det 51. minutt kom reduseringen. Elyounoussi lurte bort tre motspillere med skuddfinter før han scoret.

Utligningen kom derimot aldri, og AIK måtte tåle seg i å bli buet av banen. Kalmar, med Geir André Herrem på banen i 79 minutter, kunne feire en viktig borteseier som løfter laget ut av den verste nedrykksgjørma.