Durasovic til finale i challengerturnering i Slovenia

Viktor Durasovic har for første gang spilt seg fram til finale i en challengerturnering i tennis. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Viktor Durasovic har for første gang spilt seg fram til finale i en challengerturnering i tennis. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viktor Durasovic spilte seg lørdag fram til sin første finale i en challengerturnering i tennis. Søndag møter han den meritterte sloveneren Aljaz Bedene.

30-årige Bedene er rangert som nummer 90 i verden og var så sent som i fjor helt oppe på 43.-plass. Durasovic er på 429.-plass på ATP-rankingen og har aldri vært høyere enn 353.-plass.

Bedene er toppseedet i turneringen på hjemmebane i Portoroz, mens useedede Durasovic har tatt seg til finale ved å slå ut tre seedede spillere blant de fem han har møtt på veien til finale.

Den norske 22-åringen har imponert stort og slo lørdag 6.-seedede Constant Lestienne i semifinalen. Han tapte første sett 3-6, men vant de to neste 6-1, 6-1.

Allerede fredag noterte Durasovic karrierebeste i en challengerturnering da han slo den 13.-seedede tsjekkeren Zdenek Kolar 6-4, 7-6 (8-6) i kvartfinalen. Tidligere i turneringen har han slått også 12.-seedede Lucas Miedler.

Prestasjonene så langt har gjort at Durasovic vil klatre betydelig på ATP-rankingen. Ifølge tennis-norge.com vil han selv med tap i finalen nå helt opp til 317.-plass kommende uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært