Ødegaard med gult kort i uavgjortdrama

Martin Ødegaard gjorde en brukbar figur i debuten i ligaen for Real Sociedad, selv om de tapte 1-0. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Martin Ødegaard gjorde en brukbar figur i debuten i ligaen for Real Sociedad, selv om de tapte 1-0. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard spilte hele kampen da hans Real Sociedad holdt Valencia til 1-1 i serieåpningen. Han fikk gult kort i debuten, men gjorde en god figur.

Det har vært skrevet mye om Martin Ødegaards La Liga-debut for Real Sociedad. Drammensgutten fikk tillit fra start som offensiv midtbanespiller i en 4-2-3-1-formasjon i lørdagens bortekamp.

Den fikk en dramatisk avslutning da Valencia på overtid misbrukte et straffespark på stillingen 1-0, før Real Sociedad også fikk straffespark. Det omsatte Mikel Oyarzabal i utligningsmålet ti minutter på overtid.

– Jeg synes det var en fin start. Jeg fikk vist noe av det jeg kan. Jeg håper selvfølgelig at det skal bli enda bedre, sa Ødegaard til TV 2 og andre norske medier etter kampen.

Han er fornøyd med rollen sin.

– Jeg føler jeg har en veldig fin rolle i laget. Vi er et spillende lag, og det passer meg veldig bra, sa han.

Ødegaard var mye involvert tidlig i kampen og traff på det meste av det han foretok seg.

Gult kort

Han fikk gult kort etter drøye halvtimen da han meide ned Francis Coquelin midt på banen. Kortet så ut til å være av det korrekte slaget. Det var det første gule kort til en nordmann i La Liga siden Vadim Demidov fikk gult kort i spill for Celta i Galicia-derbyet mot Deportivo La Coruña i mars 2013, ifølge fotballeksperten Petter Veland.

På overtid av den første omgangen fikk Ødegaard skyte ganske upresset fra 20 meter, men forsøket gikk et par meter utenfor.

Lysluggen hadde flere gode involveringer utover i kampen og spilte en godkjent kamp i varmen, men klarte ikke å skape det helt store for Real Sociedad.

Svenske Alexander Isak fikk mye tillit i oppkjøringen, men startet lørdagens kamp på benken. Han fikk spille det siste drøye kvarteret. Han skaffet frisparket som førte til utligningen.

Dramatikk

Valencia tok ledelsen 1-0 etter drøye timen. Den tidligere Fredrikstad-spilleren Daniel Wass, som var i klubben i 2009, kom seg inn i Real Sociedad-boksen og slo inn til Kévin Gameiro. Franskmannen var på rett plass til rett tid og skled inn ledelse til hjemmelaget.

Kaptein Rodrigo var nær ved å punktere til 2-0 med ti minutter igjen. Real Sociedad-målvakt Miguel Moya var ute på 30 meter for å fange en ball, men klarte ikke å nå stikkeren gjennom til Rodrigo. Han sleivet ballen i stolpen fra 25 meter.

Gameiro hadde muligheten til å bli tomålsscorer etter 95 minutter på straffe, men blåste forsøket fra elleve meter langt til side og over mål.

I det 99. minutt utspant det seg et vanvittig drama på Mestalla. Isak ble felt, og frisparket fra Willian José traff hånda til Coquelin, som sto inne i egen 16-meter. Dommeren pekte på straffemerket, og Mikel Oyarzabal scoret.

– Mikel var kald der. Vi fikk litt ekstra energi da Valencia bommet på straffe. Det var en klar hands, sa Ødegaard til TV 2.

Ødegaard og Real Sociedad møter Mallorca borte neste søndag i runde to.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært