Ajer og Celtic måtte slite i ligacupen

James Forrest ble matchvinner da Celtic slet seg videre i ligacupen lørdag. Her er han i mesterligakvalifiseringen mot Cluj. Foto: Mircea Rosca, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Celtic slo tilbake etter mesterligaexiten og tok seg til kvartfinale i den skotske ligacupen, men måtte ha ekstraomganger for å slå Dunfermline 2-1.

James Forrest ble matchvinner i det 114. minutt, da straffesparkkonkurranse bare var seks-sju minutter unna. Publikum trakk et lettelsens sukk da hans skudd endret retning på en motspiller og forsvant inn i hjørnet.

Mikey Johnson scoret kampens første mål tidlig i 2. omgang, med et distanseskudd som skrudde inn i krysset. Dermed har han scoret Celtics første mål for sesongen både i serien, ligacupen og europacupen.

Gjestene var ikke ufarlige på Celtic Park og utlignet ved Tom Beading i det 78. minutt etter flott forarbeid av innbytter Andy Ryan.

Da var Ajer byttet ut noen minutter tidligere, med det som så ut til å være en skade.

Celtic møter AIK i avgjørende kamper om europaligaplass de to neste ukene, med første kamp i Glasgow kommende torsdag.

Ekstraomganger måtte til i fire av de fem ligacupkampene lørdag. Markus Fjørtoft var ubenyttet innbytter da Hamilton ble slått ut med 0-1 borte mot Kilmarnock.