Eiking med etappeseier i Arctic Race

Odd Christian Eiking vant tredje etappe av Arctic Race of Norway. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Askøyværingen Odd Christian Eiking rykket ifra opp den siste motbakken og vant lørdagens etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Det var den første norske seieren i årets utgave av rittet. Eiking fikk tøff kamp av Warren Barguil på den 176,5 kilometer lange etappen fra Sortland til Melbu, men han klarte å parkere franskmannen på slutten.

– Jeg er veldig glad. Jeg sa jeg skulle vinne, så det var greit å gjennomføre det også, sier Eiking til TV 2.

I mål var seiersmarginen fem sekunder. Ytterligere åtte sekunder bak fulgte treer Aleksej Lutsenko fra Kasakhstan. Barguil overtok ledertrøya i rittet foran nettopp Lutsenko.

Nest best av de norske rytterne ble Sindre Lunke på 9.-plass. Han er også best av nordmennene i sammendraget med sin 7.-plass, 37 sekunder bak Barguil.

Søndag avsluttes Arctic Race med en 165,5 kilometer lang etappe fra Lødingen til Narvik.