Sjakkekspert: – For Carlsen er det kun førsteplasser som gjelder

Magnus Carlsen skal i aksjon lørdag i Sinquefield Cup. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Magnus Carlsen skal i aksjon lørdag i Sinquefield Cup. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lørdag skal Magnus Carlsen forsøke å slå tilbake etter den svake turneringen i St. Louis. – Han lander alltid på beina, sier sjakkekspert.

Magnus Carlsen leverte en heller svak forestilling i hurtig- og lynsjakkturneringen i St. Louis denne uken, der han tapte ti av 27 partier og endte som nummer seks. Det er langt unna pari til verdenseneren å være.

Lørdag har nordmannen muligheten til å slå tilbake, da starter Sinquefield Cup i langsjakk samme sted. Da kan Carlsen starte med blanke ark etter fadesen.

– Jeg synes han var dårlig i hurtigsjakken. Og på grunn av de dårlige resultatene der ga han litt blaffen. For Magnus handler det om førsteplass eller ingenting, sier sjakkekspert Jon Ludvig Hammer til NTB.

Mental styrke

Han legger ikke vekt på hvordan Carlsen gjorde det i den andre halvdelen av forrige turnering, ettersom han da ikke lenger hadde sjanse på førsteplassen. Han er mer bekymret for det som skjedde i starten av turneringen, da verdenseneren gikk på smell etter smell.

– Det er bekymringsmomentet. Men den formen Magnus har vist hittil i år har vært spektakulær. Hvis han klarer å finne tilbake til den kommer han til å vinne Sinquefield Cup, mener Hammer.

– Og hvis han klarer å snu dette så er det en liten comebackhistorie som viser mental styrke, evnen til å legge tidligere turneringer bak seg og bare konsentrere seg om nåtid.

Alltid favoritt

Tross bekymringsfull form i hurtig- og lynsjakkturneringen mener sjakkeksperten at Carlsen har gode muligheter til å gå til topps i Sinquefield Cup.

– Alltid når Magnus stiller opp i noe som har med sjakk å gjøre så er han favoritt. Han er favoritt fordi han er verdens beste sjakkspiller, og den forrige turneringen endrer ikke noe på det.

– Er du bekymret for at han tar med seg den dårlige formen inn i den nye turneringen?

– Jeg har fulgt med på Magnus veldig lenge, og han lander alltid med begge beina på bakken. Jeg tror det kommer til å skje denne gangen fordi jeg mener det er klasseforskjell på Magnus og resten. Jeg vet at dersom Magnus klarer å prestere, ikke nødvendigvis på sitt beste, men på sitt vanlige nivå, så kommer han til å ha veldig gode sjanser til å vinne turneringen.

Sinquefield Cup, som også inngår i Grand Chess Tour, starter lørdag. Da skal Magnus Carlsen møte Anish Giri fra Nederland. Turneringen varer til 28. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært