Real Sociedad-sjefen om Ødegaard: – Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet

Martin Ødegaard i aksjon på Mestalla i en landskamp i mars. Lørdag er han tilbake samme sted. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Martin Ødegaard i aksjon på Mestalla i en landskamp i mars. Lørdag er han tilbake samme sted. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Real Sociedad-trener Imanol Alguacil har for en sjelden gangs skyld snakket om Martin Ødegaard. Lørdag starter 20-åringen La Liga-sesongen.

Det var på fredagens pressekonferanse før ligaåpningen borte mot Valencia at Alguacil tok for seg nykomlingen i en kort sekvens.

Det har nesten ikke kommet et ord fra ham i mediene om Ødegaard i sommerukene.

– Alle våre nye spillere har glidd godt inn. Ødegaard er en unggutt som arbeider veldig godt. Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet. I tillegg til kvalitet og talent, så jobber han hardt, sa Alguacil.

Ødegaard er inne på et utlån fra Real Madrid. Avtalen løper en sesong.

Nei

Den norske 20-åringen har bak seg halvannet år i nederlandsk fotball (Heerenveen og Vitesse Arnhem). Han valgte i sommer å si nei til klubber som er kvalifisert for Champions League.

I Real Sociedad kan han få svært mye kamptid i den spanske eliteserien (La Liga) og cupen (Copa del Rey).

Ødegaard har spilt mest av alle utespillere i sesongoppkjøringen. og lokalavisen El Diario Vasco ga ham ofte meget god omtale. Det vil være en stor overraskelse om Ødegaard ikke starter på Mestalla lørdag.

Trener Alguacil valgte den diplomatiske løsningen da han ble spurt om Ødegaard og førsteoppstillingen til kampen mot Valencia.

– Sjansen hans er lik den for de andre 18 som er tatt ut.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært