Jarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München

Rune Almenning Jarstein hjalp Hertha Berlin til et uventet bortepoeng mot Bayern München i den tyske serieåpningen fredag. Her er han i aksjon for landslaget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred hjalp Hertha Berlin til et sterkt bortepoeng da mesterlaget Bayern München ble holdt til 2-2 i serieåpningen.

Gjestene fra hovedstaden ledet 2-1 ved pause etter å ha vendt kampen med to raske scoringer, men mistet seieren på en unødvendig VAR-straffe. Marko Grujic, som hadde scoret ledermålet og lå an til å bli matchvinner, rev helt unødvendig ned Robert Lewandowski inne i feltet mens ballen var et helt annet sted.

Dommerne fikk det naturlig nok ikke med seg, men TV-kameraene registrerte det, og i VAR-rommet var man våkne. Etter en tur ved sidelinja pekte dommeren på straffemerket.

Dermed kunne Lewandowski sette inn 2-2 med sin annen scoring for kvelden. Han hadde allerede satt rekord ved å score i femte åpningskamp på rad da han ga Bayern ledelsen.

Det skulle ikke holde til tre poeng. Etter å ha vunnet serieåpningen seks år på rad måtte Bayern nøye seg med ett poeng foran 75.000 tilskuere i egen storstue.

Disiplinert

Et defensivt disiplinert Hertha-lag med en etter hvert meget god Jarstein bakerst sørget for det. Den norske landslagsmålvakten innledet kampen noe famlende og mistet ballen på et hjørnespark etter et snaut kvarter, men ble da berget av lagkameraten Lukas Klünter, som renset unna.

Ti minutter senere tok hjemmelaget ledelsen da Lewandowski scoret på innlegg fra Serge Gnabry, men Hertha lot seg ikke knekke. I det 36. minutt utlignet gjestene på heldig vis da et skudd fra Dodi Lukebakio traff Vedad Ibisevic i ryggen, endret retning og utmanøvrerte keeper.

To minutter senere vant Grujic en luftduell med Benjamin Pavard. De skallet, men Grujic fortsatte mens Pavard stoppet. Hertha-spilleren rundet Manuel Neuer og satte inn 1-2-målet foran et sjokkert hjemmepublikum. Etter scoringen måtte han ha behandling for et kutt over øyet.

God Jarstein

Jarstein leverte flere sterke redninger, blant annet alene mot Kingsley Coman og på et knallskudd fra Gnabry, men Bayern fikk sin utligning da Grujic mistet hodet og rev Lewandowski i armen. Spissen falt rett, men straffeavgjørelsen var korrekt.

På 2-2 greide ikke Bayern å skape mange virkelig store sjanser. Skjelbred kom inn for Hertha og hjalp til å tette igjen på veien mot et bortepoeng som gleder alle Herthas tilhengere.

– 2-2 er et godt resultat for oss. Jeg er fornøyd, sa Hertha-trener Ante Covic etter sin bundesligadebut.

– Vi spilte ikke dårlig. Vi hadde tempo i spillet og skapte sjanser, men vi fikk bare ett poeng, sa Lewandowski.