Haugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven

Haugesund-spiller Sondre Tronstad i aksjon mot PSVs Steven Bergwijn. Foto: Jeroen Putmans / EPA / NTB scanpix
Haugesund-spiller Sondre Tronstad i aksjon mot PSVs Steven Bergwijn. Foto: Jeroen Putmans / EPA / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Haugesund yppet seg tidvis mot PSV Eindhoven, men klarte kun 0–0 på bortebane. Dermed er hvittrøyene ute av europaligakvalifiseringen med 0-1-tap sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

PSV hadde et godt utgangspunkt med 1-0-seier fra første oppgjør, men Haugesund dro til Eindhoven med håp om å sjokkere Fotball-Europa. Slik gikk det derimot ikke.

Selv om Jostein Grindhaugs menn var gode til å bryte opp vertenes angrepsspill, slet hvittrøyene med å komme seg til de store sjansene. Ettersom målene uteble, måtte de tilreisende supporterne innse at Haugesund ikke blir å finne i europaligaens gruppespill i år.

Haugesund var derimot ikke langt unna å finne nettmaskene og sørge for ekstraomganger. Med et skudd fra seks meter ble Bruno Leite hindret av stolpen like før slutt.

– Jeg kommer ikke til å få sove i natt, sa Leite til Haugesunds Avis etter kampen.

– Jeg prøvde å sette ballen i motsatt hjørne, lengst mulig bort fra keeper. Men jeg tenkte kanskje for mye og burde kanskje bare most til, sier 24-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandvik i slaget

Nederlenderne var farlig frempå ved en rekke anledninger i første omgang, men keeper Helge Sandvik vartet opp med flere gode inngripener og holdt gjestene i kampen.

– Det viser at vi er gode fotballspillere over hele fjøla. Vi må prøve å ta det med oss inn i serien, og ha like stor intensitet og høy energi som når vi spiller i Europa. Gjennom de seks kampene har vi fått mye erfaring, og det er viktig at vi tar det med oss, sier Sandvik til Haugesunds Avis.

Med 0-0 til pause var avansement fortsatt godt mulig for Haugesund, men det var vertene som produserte de største sjansene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvarteret før slutt hadde Mohammed Ihattaren en stor mulighet til å sende PSV i ledelsen, men igjen var Sandvik med på notene.

Stolpetreff

Martin Samuelsen var derimot nære med å sjokkere hjemmefansen ni minutter før slutt. På et innlegg endte 22-åringens stuss like utenfor stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme mann serverte Leine like etterpå, men dessverre for Haugesund sto stolpen i veien.

På overtid var PSV centimeter ifra å sikre 1–0 da gjestene sendte alle mann i angrep på corner. Steven Bergwijn fikk til slutt tak i ballen og sendte den mot det åpne målet, men skuddet var akkurat for svakt til å passere mållinjen.

Med 0–0 på resultattavla kunne nederlenderne likevel slippe jubelen løs for et knepent avansement. I neste runde venter Apollon Limassol fra Kypros. Kampene spilles 22. og 29. august.