Molde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen

Mathis Bolly (t.v.) ble den store helten da Molde gikk videre i europaligakvalifiseringen torsdag kveld. Foto: Konstantinidis Giorgos / Eurokinissi / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tross 3-0-seier i første kamp måtte Molde ha ekstraomganger mot Aris. Da sikret Mathis Bolly avansement og hindret med det en europaligaflause for moldenserne.

Molde hadde et meget godt utgangspunkt med 3-0-seier på eget kunstgress, men fikk det langt tøffere i Hellas torsdag kveld.

Med 0-2 til pause ble det en nervepirrende andreomgang for moldenserne, og etter heftig mange sjanser kom til slutt den tredje scoringen som sikret det greske laget ekstraomganger.

Selv om Aris var det førende laget, var det Molde som fant nettmaskene. Mathis Bolly, som hadde kommet inn i 89. minutt, kom fra intet og lurte offsidefella. Han løftet ballen elegant over Aris-keeperen og i mål. Det ble også den avgjørende scoringer i Thessaloniki.

– De stanga og stanga mot oss. Da jeg kom inn merka jeg at jeg var mye freshere enn de andre. Planen funka perfekt. Jeg fikk utnytta farten til det fulle og var iskald når det gjaldt, sa han til Eurosport etter kampen.

Lettet Moe

Molde-trener Erling Moe var lettet etter kampen og sier ifølge Eurosport at han føler Molde aldri burde vært i situasjonen de havnet i.

– De er mer frampå enn oss i alle deler av spillet. Da blir vi hengende bakpå.

Om eget spill sier han følgende:

– I dag synes jeg at jeg ser en slags engstelse hos gutta. Vi bruker ett touch for mye. De kommer alltid opp i oss.

– Vi viser karakter i dag, og det er jeg veldig glad for. Men totalt sett må jeg si at vi har mye å øve på.

Perlescoring

Selv om avansementet til slutt ble sikret, må Molde opp flere hakk dersom de ønsker å holde liv i europadrømmen. Kommende torsdag venter et tøft borteoppgjør mot serbiske Partizan som er siste hinder før et eventuelt gruppespill for blåtrøyene.

Molde kom under etter 25 minutter da Javier Matilla vartet opp med en fantastisk frisparkscoring. Fra 25 meter skrudde 31-åringen ballen i en elegant bue over muren og bak utspilte Alex Craninx i Molde-målet.

Det kunne derimot diskuteres om det i det hele tatt var frispark. Reprisene viste at Eirik Hestad var på ballen.

Vondt ble til verre da moldenserne vartet opp med forsvarsspill som langt ifra holdt europanivå. Giannis Fetfatzidis dro meget enkelt av Etzaz Hussain og la inn til Georgios Delizisis som pirket inn kveldens andre scoring.

Nervedrama

Etter pause fortsatte Aris presset, og Molde var heldige som ikke fikk et nytt mål i fleisen.

Craninx måtte varte opp med en flott redning på et skudd fem minutter etter pause, og like etter var det smått utrolig at Lindsay Rose skjøt utenfor fra tre meter på et hjørnespark.

Roses mulighet var derimot ikke den eneste fra kort hold som burde resultert i mål for vertene. Fra fire meter klarte Nicolas Diguiny ikke å stokke beina på et flott innlegg fra svenske Daniel Sundgren.

Til slutt fikk Aris den nødvendige 3-0-scoringen, noe som mildt sagt var fortjent. Seks minutter før full tid steg Diguiny til værs og sikret ekstraomganger.

Bolly ble helten

Før 3-0-scoringen hadde Ohi Omoijuanfo en stor mulighet til å roe moldensernes nerver. På et sjeldent Molde-angrep fikk spissen vendt av Sundgren og skutt fra 16 meter, men skuddet ble mesterlig reddet av keeper.

I første ekstraomgang fortsatte Aris å være det førende laget, men det var fram til Molde plutselig fikk ballen opp i banen rett før sideskifte. En stikker fra Martin Ellingsen fant Bolly som utnyttet en skjev offsidelinje i Aris-forsvaret.

28-åringen satte fart, og da Aris-keeper Julián kom stormende ut, løftet Bolly ballen elegant over målvakten. Tiden sto nesten stille før ballen spratt inn i mål, og med det kunne Erling Moes mannskap slippe jubelen løs etter 105 minutter med høy puls.

Som følge av bortemålsregelen trengte Aris to scoringer. Grekerne hadde en rekke sjanser ti minutt før slutt, men nettsus ble det ikke. Dermed endte det 4-3 sammenlagt i favør Molde.

Neste kvalifiseringsrunde er den siste før gruppespillet. Den spilles 22. og 29. august, mens gruppespillet trekkes dagen etter.