Kaptein Tripic i hovedrollen da Viking slo Sarpsborg

Zlatko Tripic herjet for Viking mot Sarpsborg 08. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Zlatko Tripic var toneanginvende for Viking mot Sarpsborg 08. Kapteinen scoret og skaffet straffe da de blåkledde vant 2-1.

Tripic fortsatte den gode formen etter scoringen mot Bodø/Glimt søndag. Onsdag scoret han først på lekkert vis etter drøye 50 minutter, før han skaffet straffe på 1-1 med tre minutter igjen. Tommy Høiland var iskald fra elleve meter og banket ballen i krysset.

– Ubeskrivelig. Det er så viktig. Dette betyr mye mer enn tre poeng for oss, sa Tripic til Eurosport etter kampen.

Flere scoringer ble det ikke på Viking stadion, og de mørkeblå vant 2-1. Seieren var Vikings første i Eliteserien siden 16. juni.

Kampen var også debuten til Kristoffer Løkberg, som kom fra Brann tirsdag. Tripic var full av lovord om nysigneringen.

– Han viste hvor mye han vil bety for oss, en leder vi har savnet på midten der. Jeg mener han var banens beste. Vi er et ungt lag som trenger noen som går foran, fortsatte Tripic.

Sjansefattig 1.omgang

Viking var nærmest i den første omgangen, som ellers var sjansefattig og jevn. Amin Askar slo inn i boks, der han fant Even Østensen. 26-åringen stanget ballen i stolpen.

Tidlig ut i den andre omgangen tok hjemmelaget ledelsen. Zlatko Tripic spilte vegg med Tommy Høiland, før kapteinen fikk gå og gå i boksen til Sarpsborg. Alene med keeper var Tripic iskaldt og plasserte ballen i lengste.

Etter halvspilt 2.omgang gjorde Amin Askar det vanskeligere for gjestene, da han fikk sitt andre gule kort for munnbruk.

– Det var dårlig dømt i dag. Det var et tema i pausen at vi fikk litt mot oss, sa Askar.

Utlignet, men tapte

Bare fem minutter etter utlignet de hvitkledde fra Sarpsborg med ti mann. Et langt kast ble stusset inn i boks fra Magnar Ødegaard, og på fem meter sto Bart Straalman og stusset ballen videre i mål.

Likevel var det Viking som stakk av med alle poengene. Tripic ble meid ned inne i Sarpsborg-boksen like før full tid og fikk straffe. Fra elleve meter banket Høiland ballen i krysset og sørget for 2-1 til Viking, som også ble sluttresultatet.