Fosslis hjerte var undersøkt

Landslagslege Øystein Andersen sammen med Heidi Weng i Tour de Ski sist vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Landslagslege Øystein Andersen sammen med Heidi Weng i Tour de Ski sist vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsløperen Sondre Turvoll Fosslis hjerte var undersøkt uten at det ble funnet feil, sier landslagslege Øystein Andersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andersen var på ferie da han fikk beskjeden om at langrennslandslagets Fossli hadde fått hjertestans mens han kjørte bil.

– Det er helt naturlig som lege å tenke på hva som kunne ha vært gjort annerledes for å unngå hendelsen, sier Andersen til NRK.

Etter at toppsvømmeren Alexander Dale Oen døde av hjertestans i 2012, har det vært økt bevissthet rundt å avdekke mulige hjertefeil hos norske idrettsutøvere.

Dette har ikke minst vært viktig i langrennsleiren. Andersen sier at alle landslagsløperne er inne til årlig helsekontroll der hjertet undersøkes på flere måter. Utøverne tar også jevnlig såkalt hjertescreening gjennom EKG-undersøkelse.

Dette gjelder også skisprinteren Fossli.

– Han har vært inne i både vårt og Olympiatoppens system, sier Andersen.

Det har ikke vært mistanke om noe feil for Fosslis del.

– Det finnes ingen spesifikke undersøkelser som alene eller samlet kan identifisere alle personer med økt risiko for plutselig død. Det er rett og slett ikke mulig å fange opp alle med sykdom, konstaterer Andersen.