Manchester City slipper overgangsnekt

Manchester City-manager Pep Guardiola har grunn til å være fornøyd etter at FIFA lot klubben slippe med en beskjeden bot for brudd på reglene som strengt begrenser adgangen til å signere mindreårige spillere fra andre land. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB scanpix
Manchester City-manager Pep Guardiola har grunn til å være fornøyd etter at FIFA lot klubben slippe med en beskjeden bot for brudd på reglene som strengt begrenser adgangen til å signere mindreårige spillere fra andre land. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester City er av FIFAs disiplinærkomité ilagt en bot for å ha brutt reglene for signering av mindreårige spillere, men slipper overgangsnekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske storklubben kunne ha blitt ilagt overgangsnekt i ett år, men slapp med en bot på 370.000 sveitserfranc (3,4 millioner kroner). Det meldte FIFA tirsdag.

Det internasjonale fotballforbundet gjør det i en uttalelse klart at det kom klubben til gode at den innrømmet å ha brutt reglene og tok ansvar for sine handlinger.

– Klubben godtar sitt ansvar for regelbruddene som var følge av feiltolkning av reglene, heter det i en uttalelse fra klubben.

– Alle regelbruddene skjedde før desember 2016, da vi fikk veiledning i tolkningen av reglene. Siden har vi strengt overholdt reglene.

Chelsea ble tidligere i år ilagt overgangsnekt som straff for lignende brudd på reglene for internasjonale overganger og registrering av spillere under 18 år. Det gjaldt 29 ulike spillere. Klubben har anket avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett.

FIFA har ikke sagt hvor mange spillere saken mot Manchester City gjelder, eller hvilke spillere det dreier seg om.

Manchester City er fortsatt under etterforskning av UEFA, som mistenker at klubben har brutt reglene for økonomisk fair play. I verste fall kan klubben for det bli straffet med utestengelse fra mesterligaen.

Premier League gransker dessuten City både for klubbens framgangsmåte i rekruttering av unge spillere og for dens holdning til reglene for økonomisk fair play, mens Englands fotballforbund ser på måten Jadon Sancho ble hentet fra Watford som 14-åring.

Faren er altså ikke over for Manchester City selv om FIFA-reaksjonen var av det milde slaget.

Personvernpolicy