Costa punger ut i skattesak

Diego Costa må ut med 17 millioner kroner etter å ha unndratt seg skatt på sponsorinntekter. Foto: John Raoux / AP / NTB scanpix
Diego Costa må ut med 17 millioner kroner etter å ha unndratt seg skatt på sponsorinntekter. Foto: John Raoux / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Atlético Madrid-spissen Diego Costa har gått med på å betale 17 millioner kroner som følge av skatteunndragelse i forbindelse med en rettighetsavtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanske skattemyndigheter har etterforsket stjerneangriperens inntekter fra en sponsoravtale han inngikk med utstyrsgiganten Adidas i 2014.

I et forlik med skattemyndighetene innrømmer Costa skatteunndragelse, og han går med på å betale tilbake 11 millioner kroner. I tillegg dømmes Costa til fengselsstraff på seks måneder, men denne gjøres i tråd med spansk praksis i slike saker betinget mot at han betaler ytterligere 6 millioner kroner, ifølge avisen El Mundo.

Costa, som til daglig spiller for Atlético Madrid, er den siste i en rekke fotballspillere som har havnet i de spanske skattemyndighetenes søkelys.

Tidligere har stjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi fått gigantbøter i tillegg til betingede fengselsdommer.