Haaland om pangstarten: – Det har vært planen

Erling Braut Haaland scorer på bestilling for Salzburg.
Erling Braut Haaland scorer på bestilling for Salzburg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Braut Haaland har hamret inn mål for Salzburg i sesonginnledningen. Det overrasker angivelig ikke 19-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med fire scoringer på tre kamper er spisstalentet toppscorer i den østerrikske eliteserien. Lørdag ble det tre nettkjenninger i 5-2-seieren over Wolfsberger.

Spisstalentet utlignet først til 1-1, før han satte inn 3-1 og 5-2 etter pause. I etterkant haglet skryten rundt den unge nordmannen.

Østerrikske Sky Sports har naturlig nok Haaland på ukens lag og påpeker at 19-åringen ble den første nordmannen som scoret et hattrick i landets øverste liga siden Håvard Nielsen i august 2012.

Med til historien hører det også at Haaland nylig scoret hattrick i en 1. rundekampen i cupen mot Parndorf. Konfrontert med den forrykende seriestarten av storavisen Der Standard , svarer 19-åringen:

– Dette har hele tiden vært planen siden jeg kom hit. Jeg følger bare planen.

Den tidligere Molde-spilleren er i tillegg klar på at han kunne og burde ha scoret enda flere mål i lørdagens møte med Wolfsberger.

Med tre seirer av tre mulige topper Salzburg den østerrikske eliteserien. LASK har også ni poeng, men har kun scoret seks mål så langt. Haaland og Salzburg står med 11 fulltreffere og leder dermed ligaen klart på målforskjell.

Kommende helg er St. Pölten motstander på bortebane.