Aubameyang berget Arsenal-seier borte mot Newcastle

Pierre-Emerick Aubameyang (t.h.) ble helten for Arsenal mot Newcastle søndag. Foto: Owen Humphreys / PA / AP / NTB scanpix
Pierre-Emerick Aubameyang (t.h.) ble helten for Arsenal mot Newcastle søndag. Foto: Owen Humphreys / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige sesongs toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang åpnet målkontoen da han sikret Arsenal 1-0-seier mot Newcastle. Leicester og Wolverhampton spilte 0-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Newcastle slet tungt forrige sesong, og lagets nye manager Steve Bruce fikk ingen i sesongåpningen på eget gress.

Selv om Newcastle hadde sine muligheter, viste Arsenal ingen nåde da vertene surret i forsvar. Det resulterte i at Aubameyang sikret London-klubben tre poeng og 1-0-seier på fremmed gress.

Den avgjørende scoringen kom etter en snau time da Jetro Willems ikke møtte en pasning. Da satte Ainsley Maitland-Niles fart og snappet ballen. Backen løftet blikket og serverte Aubameyang. Alene mot Martin Dúbravka var spissen iskald.

God seriestart

Iskald var Newcastle derimot ikke i avslutningen da det ble jaktet poeng i sluttminuttene. Dermed endte det med borteseier for Arsenal i sesongens første seriekamp.

– Det er alltid positivt for laget å vinne første kamp. Alle er fornøyde med tre poeng, og vi ser fram til å vinne flere kamper, sa matchvinner Aubameyang til BBC etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kjempet hardt i dag. Det var en bra kamp mot et bra lag. Det er viktig å starte med en seier. Forrige sesong startet vi dårlig, så vi er fornøyde nå, fortsatte han.

Newcastle farlig frempå

Likevel var det Newcastle som var nærmest scoring før pause. Jonjo Shelvey fikk hjemmefansen opp fra setene da et skuddforsøk på halv volley traff stolpen.

Like før prøvde Miguel Almirón å lure dommer Martin Atkinson ved å gå ned i straffeltet, men kamplederen lot seg ikke overbevise og belønnet 25-åringen med et gult kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nysigneringen Joelinton holdt på å få en drømmedebut da han dro av to mann etter en snau halvtime, men avslutningen hadde Arsenal-keeper Bernd Leno få problemer med.

Arsenal hadde riktignok noen muligheter, men det helt store var det ikke. Aubameyang sendte av gårde et skremmeskudd etter en snau halvtime, men Dubravka fikk slått ballen til corner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lacazette på benken

Arsenals hovedtrener Unai Emery overrasket med laguttaket. På benken hadde han plassert David Luiz, Dani Ceballos og Nicolas Pépé, som alle ble hentet til klubben i sommer. Der satt også stjernespiss Alexandre Lacazette.

Lacazette ble sittende på benken hele kampen, men de tilreisende fra London kunne likevel glede seg over å få sett Pepe, Ceballos og unggutten Martinelli i aksjon etter pause.

VAR-annullering i Leicester

Det er knyttet spenning til hva Leicester og Wolverhampton kan finne på i årets sesong, men i søndagens oppgjør gikk lagene målløse av med banen.

Gjestenes Leander Dendoncker fikk nettsus på et hjørnespark etter pause, men scoringen ble korrekt annullert for hands da videodommerne hadde tatt en nærmere kikk.

På det tidspunktet burde Leicester ha ledet 1–0. Jamie Vardy kunne enkelt pirket inn ledelsen, men skjøt istedenfor hull i lufta etter en drøy halvtime.

Leicester fikk også en stor mulighet på overtid da Willy Boly holdt på å score selvmål, men Wolverhampton slapp med skrekken. Dermed endte det 0–0.