Carlsen åpnet med tap i USA

Magnus Carlsen startet turneringen i St. Louis med tap mot Ding Liren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen startet turneringen i St. Louis med tap mot Ding Liren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen innledet Grand Chess Tour-turneringen i St. Louis med tap mot kinesiske Ding Liren i hurtigsjakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med svarte brikker havnet Carlsen i tidstrøbbel og tapte til slutt for kineseren. Dermed har han fått en vanskelig start på turneringen som fortsetter lørdag kveld.

I lørdagens andre parti skal Carlsen spille med svarte brikker mot ungarske Richárd Rapport. Han avslutter kvelden mot Leinier Domínguez. Da har Carlsen hvite brikker.

Les også: Magnus Carlsen sikret turneringsseier i Kroatia

Det skal spilles totalt ni partier hurtigsjakk mellom lørdag og mandag før det er lynsjakk tirsdag og onsdag. Turneringen er den fjerde på Grand Chess-touren.

Nordmannen har spilt forrykende så langt i 2019 og har blant annet vunnet begge Grand Chess Tour-turneringene han har spilt. Først vant han i lyn- og hurtigsjakk i Elfenbenskysten. Deretter vant han i Zagreb.

Carlsen har totalt vunnet sju av sju turneringer han har stilt opp i denne sesongen, skriver nettstedet Matt & Patt.

Carlsen var ikke med i sesongens tredje Grand Chess Tour-turnering. Den ble spilt i Paris. Likevel leder han sammendraget. 28-åringen har 33 poeng, mens Maxime Vachier-Lagrave følger på andreplass med 25 poeng. Amerikanske Wesley So er nummer tre.

Etter lyn- og hurtigsjakkturneringen i St. Louis følger Sinquefield Cup som er i samme by. Den starter 15. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden