Nordmenn i Premier League-trøbbel – bare King er i siget

Joshua King er eneste nordmann i Premier League med ganske lyse utsikter denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Joshua King er eneste nordmann i Premier League med ganske lyse utsikter denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Premier League blir en ny fest for fotballinteresserte, men det ser grått ut for Norges del. Ørjan Håskjold Nyland og Mohamed Elyounoussi sliter med spilletid.

Fredag var Alexander Tettey (33) ikke engang med i Norwichs kamptropp mot Liverpool. Det endte med et stortap på Anfield for den nyopprykkede klubben.

Det et ventet at Tettey får en tilbaketrukket rolle i det som trolig blir hans siste sesong i Norwich.

Enda verre er situasjonen for Nyland i Aston Villa. Han spilte lenge fast på laget før han ødela en akillessene ved nyttårstider. 28-åringen har kontrakt fram til sommeren 2021.

Villa har kjøpt inn meget gode Tom Heaton for nær 90 millioner kroner. Han har som ventet tatt førstekeeperplassen i klubben.

Dermed kan det ligge an til en problematisk sesong for Nyland når han er helt friskmeldt. Lovre Kalinic blir en tøff konkurrent i kampen om å bli annenkeeper.

Bråstopp

Elyounoussis overgang til Southampton på en kontrakt ut 2022/23-sesongen har ikke gledet ham så mye utover lønnsutbetalingene. «Moi» er helt ute i kulda. Manager Ralph Hasselhüttl åpnet i forrige uke for at nordmannen kanskje burde skifte beite.

For Elyounoussi og Nyland kan et utlån eller salg kanskje bli aktuelt om kort tid. Overgangsvinduet er ikke stengt i Italia, Tysland, Spania og Frankrike.

Den eneste nordmannen som ser ut til å kunne få en ny solid sesong, er Joshua King. Han har en bra posisjon i Bournemouth og vil få mye spilletid når han er skadefri.

Kings avtale løper til sommeren 2021.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært