Dette mener Lineker og co om Solskjærs sommer

Oslo 20190729.
Premier League-ekspertene er uenige om Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjærs sommerhandel. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20190729. Premier League-ekspertene er uenige om Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjærs sommerhandel. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League-ekspertene spriker i synet på hvordan Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kom seg gjennom overgangsvinduet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ser ut som er godt vindu for meg. Styrket der de trengte det, åpenbart på kommando fra Solskjær. Investert i unge britiske spillere i et åpenbart og intelligent skifte fra kjappe løsninger, skriver Gary Lineker på Twitter.

Lokalavisen Manchester Evening News (MEN) er mer skeptisk.

– Uniteds posisjon i markedet har ikke vært så svak på tiår. En trener uten stempel som verdensklasse, ikke Champions League-fotball å tilby og stjernespillere som fisker for å forlate klubben, skriver Samuel Luckhurst som er avisens United-hovedreporter

Han peker også på at Uniteds tropp er ubalansert og mangler en høyre kantspiller og en spiss.

MEN slår fast at det kan være at Uniteds tropp er svakere nå enn for ett år siden og at midtbanen uten Paul Pogba «hører til under midten av Premier League-tabellen».

Avisen minner også om at United aldri har brukt over 150 millioner pund til sammen i et overgangsvindu, selv etter at Neymar-inflasjonen slo inn for noen år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krise

BBC-eksperten Andy Townsend (tidligere spiller i Chelsea og Aston Villa) er også i tvil. Han liker Solskjærs satsing på unge briter, men han mener andre klubber har gjort det bedre i overgangsmarkedet. Townsend nevner Tottenham spesielt og Arsenal av lagene som er ansett å kjempe med United om en plass blant de fire beste.

Townsend peker også på at det vil være total krise om United fikk Pogba skadet og at han ikke føler seg trygg på at Pogba får gode nok midtbanespillere rundt seg til å prestere maksimalt.

United har hentet tre spillere (Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James) og solgt én (Romelu Lukaku). Forsvaret et vesentlig forbedret med de to førstnevnte.

I stallen flommer det nå over av midtstoppere (sju), og United klarte ikke å få solgt Marcos Rojo til Everton.

United serieåpner hjemme mot Chelsea søndag.