Lambrechts lag forært etappeseieren i Polen

Belgieren Bjorg Lambrecht (til venstre) omkom under mandagens etappe av Polen Rundt. Tirsdag ble hans lag forært seieren på den fjerde etappen. Bildet er fra VM i Innsbruck i 2018.
Belgieren Bjorg Lambrecht (til venstre) omkom under mandagens etappe av Polen Rundt. Tirsdag ble hans lag forært seieren på den fjerde etappen. Bildet er fra VM i Innsbruck i 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl Fredrik Hagen sier han var den siste som snakket med Bjorg Lambrecht før belgieren omkom i sykkelrittet Polen rundt mandag. Tirsdag ble Lambrecht hedret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syklisten Bjorg Lambrecht mistet mandag livet etter å ha truffet en kulvert under Polen rundt. Tragedien mandag skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze.

Den norske proffsyklisten Carl Fredrik Hagen, som sykler på samme lag som Lambrecht, sier han er i dyp sorg etter sin lagkamerats bortgang.

– Jeg våknet klokka fire i natt, og var sikker på at jeg hadde våknet fra et mareritt. Jeg fant fort ut at det ikke stemte. Det er uvirkelig egentlig, det har ikke gått opp for oss, sier Hagen til NRK.

– Jeg så han i sidesynet mitt da han krasjet, han satt på hjulet mitt. Jeg var den siste han pratet med, sier han videre.

Les også: Lambrecht omkom etter velt i Polen rundt, sykkelfamilien i sorg

Kjørte samlet over mål

På grunn av dødsfallet ble tirsdagens etappe nøytralisert. Rytterne trillet gjennom de 133 kilometerne for å vise sin respekt. På etappen ble Lambrechts nå tidligere lagkamerater i Lotto Soudal forært seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Feltet stoppet få meter fra mållinjen og lot de seks gjenværende Lotto-rytterne kjøre samlet over mål.

Les også: Norsk lagkamerat i sorg etter at proffsyklist omkom

Etter ulykken mandag delte Hagen sine tanker på Twitter. Der skriver Hagen at han er knust av det forferdelige tapet av en fantastisk lagkamerat og venn.

– Bjorg var en flott person og et eksepsjonelt talent. I løpet av de få månedene vi tilbrakte sammen, utviklet vi et unikt vennskap, skriver Hagen på det sosiale mediet.

– Bjorg vil for alltid være i mitt hjerte. Min dypeste kondolanse går til hans familie, venner og alle i Lotto-Soudal-familien, fortsetter den norske 27-åringen.

Carl Fredrik Hagen er eneste nordmann som deltar i Polen rundt.