Tidligere olympisk mester og regjerende verdensmester legger opp

Hekkeløper Sally Pearson gir seg. Foto: Sergey Ponomarev, File/AP Photo/NTB scanpix.
Hekkeløper Sally Pearson gir seg. Foto: Sergey Ponomarev, File/AP Photo/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hekkelegenden Sally Pearson (32) legger opp på grunn av skader. Den australske 32-åringen kan se tilbake på en karriere med to VM-gull, samt OL-gull fra 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunngjøringen kommer som et sjokk på mange, bare en drøy måned før hun skulle forsvare VM-gullet fra London-VM i 2017 og i underkant av ti måneder før Tokyo-OL i 2020.

Pearson tok til Instagram for å fortelle om nyheten.

– Det har vært 16 lange år, men det har også vært morsomme og spennende 16 år. Kroppen har bestemt seg for at det er tid for å gi seg og for å prøve noe annet. Jeg håper jeg har gjort dere stolte, Australia, skriver hun.

Pearson har vært skadeplaget i store deler av karrieren. Til tross for alle skadene har hun OL-gull og OL-sølv, samt to VM-gull og ett VM-sølv på CV-en. Karrierens høydepunkt kom 7. august 2012 i London, da hun satte olympisk rekord på 100 meter hekk på tiden 12,35. Den tiden står fortsatt.

– Jeg tviler stort på at jeg klarer å prestere på det nivået jeg forventer av meg selv, og på det nivået landet forventer av meg, i OL.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pearson rakk ikke OL i Rio i 2016 grunnet en skade, men avkreftet da at hun skulle gi seg. Tre år senere er tiden inne for australieren for å gi seg.

– Hver gang jeg vil løpe kjapt, vil ikke kroppen det. Jeg tror ikke jeg klarer flere skader nå. Jeg har visst i en drøy uke at jeg skal legge opp. Avgjørelsen ble tatt med en klump i halsen og med tårer i øynene, men jeg vet at det er riktig nå.