Lambrecht omkom etter velt i Polen rundt, sykkelfamilien i sorg

Bjorg Lambrecht (til venstre) tok VM-sølv i ungdomsklassen i VM i fjor.
Bjorg Lambrecht (til venstre) tok VM-sølv i ungdomsklassen i VM i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syklisten Bjorg Lambrecht mistet mandag livet etter å ha truffet en kulvert under Polen rundt. Han ble erklært død vel to timer etter ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze. De første rapportene fra cyclingnews.com var at Lambrecht var for hardt skadd til å kunne bli hentet av et ambulansehelikopter.

Han ble brakt til sykehus i ambulanse. Noen senere mandag kommuniserte laget hans Lotto-Soudal at det unge talentet omkom i ulykken. «Hvil i fred Bjorg» sto det på lagets hjemmeside.

– Den verste tragedien som kan ramme familien, venner og lagkamerater, har skjedd, sto det videre i den korte teksten under et bilde av syklisten.

Han ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans. Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stor fart

Lambrecht traff en betongkulvert da han var oppe i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen. Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

I fjor ble Lambrecht nummer to i VM for U-23-syklister i Østerrike. Han var i ferd med å skape seg en toppkarriere etter flere sterke resultater denne sesongen.

Den tragiske nyheten ble brakt ut av belgiske aviser nesten umiddelbart.

Fabio Jakobsen fra Nederland vant etappen etter en massespurt, men han ble senere disket for å ha dyttet en konkurrent like før mål.

Pascal Ackermann, Tyskland (Bora) fikk da seieren. Han leder også sammenlagt.