Bamba-suser da Brann slo Ranheim på bortebane

Daouda Bamba (th) sendte Brann i føringen med en flott scoring før pause. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Daouda Bamba (th) sendte Brann i føringen med en flott scoring før pause. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daouda Bamba, Vito Wormgoor og Gilbert Koomson scoret hvert sitt mål da Brann vant 3-0 borte mot Ranheim i Eliteserien søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann på fjerdeplass klatrer dermed opp på 29 poeng, like mange som Bodø/Glimt på plassen foran. De gulkledde har riktignok tre kamper til gode.

En flott prestasjon av Bamba sendte Brann i ledelsen. En straffescoring fra Wormgoor sørget for 2-0 til pause. På overtid satte Koomson inn 3-0 for gjestene. Dermed har bergenserne fortsatt heng på lagene i toppen av tabellen.

Brann har imponert på bortebane den siste perioden. Etter å ha tapt sine to første kamper på fremmed gress, er det blitt seks strake kamper uten tap. Fire av dem har de tatt tre poeng i.

Bamba-perle

Det ble en frisk åpning på kampen. Allerede i det første spilleminuttet fikk Veton Berisha muligheten for gjestene, men avslutningen hans gikk i nettveggen. Også hjemmelaget testet skuddfoten i åpningen. Magnus Blakstad dro til fra distanse, men siktet var ikke fininnstilt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

19 minutter var spilt da Brann tok ledelsen. Berisha avanserte framover i banen, og spilte ballen til Bamba. Han tok et par touch før han banket ballen vakkert i krysset.

Cirka halvveis i omgangen var det spesielle scener på banen. Ranheim-spiller Torbjørn Heggem kastet opp på banen. Banemannskap måtte ut på kunstgresset for å tørke det opp, og kampen ble stoppet i noen minutter. Heggem ble byttet ut noen minutter senere.

Minutter før hvilen fikk Brann gedigne muligheter til å doble ledelsen. Først headet Kristoffer Barmen like utenfor etter et innlegg, deretter fikk Berisha og Bamba store rom inne i Ranheim-boksen, men klarte ikke å få kontroll på ballen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De skulle likevel få 2-0 før pause. Berisha gikk i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Fra 11 meter fra Vito Wormgoor sikker.

Ropte på straffe

Brann hadde god kontroll etter pause. Med unntak av en bra Michael Karlsen-sjanse etter en drøy time, slet hjemmelaget Ranheim med å skape sjanser. Spissen fikk ballen upresset i feltet, men hadde nok ikke orientert seg godt nok og headet ned til en lagkamerat istedenfor å gå på avslutning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvveis i omgangen ropte Brann på et nytt straffespark. Bamba gikk i bakken etter en duell med Ivar Erlien Furu, men dommeren vinket spillet videre.

På overtid fikk hjemmelaget en stor sjanse til å skape spenning i sluttminuttene. Den misbrukte de, og istedenfor satte Gilbert Koomson inn 3-0 for gjestene. Han fikk skyte fra skrå posisjon og ballen gikk mellom beina til Ranheim-keeperen.

Med tapet ligger Ranheim på 14.-plass. De er ett poeng foran Sarpsborg på nedrykk.