Poengdeling på debutantenes aften på Nadderud

Andreas Hanche-Olsen satte inn 1-0, men det endte 1-1. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere nye fjes, samt en gammel kjenning, spilte en rolle søndag da Stabæk og Haugesund delte poengene etter 1-1 på Nadderud.

Det var et relativt nykomponert Stabæk-lag som entret den grønne gressmatta på Nadderud søndag. Franck Boli har blitt solgt til ungarske Ferencvaros, Tobias Børkeeiet er i Brøndby, mens Madis Vihmann avsluttet lånet sitt med Stabæk i juli.

Dermed var det duket for både Yam Amankwah og Sammy Skytte, som begge startet, etter at de ble spilleklare 1. august.

Etter en jevn og sjansefattig første halvtime, der Pascal Gregor fikk sin FKH-debut etter at Fredrik Pallesen Knudsen måtte av, var det Haugesund som var farligst frempå ved tre anledninger før dommer Trond Ivar Døvle blåste til pause. Likevel klarte verken Mikkel Desler, Kristoffer Velde eller Thore Pedersen å overliste en meget god Marcus Sandberg i Stabæk-målet.

Banket ballen i mål

Tidlig i den andre omgangen sendte Andreas Hanche-Olsen hjemmelaget i ledelsen. Luc Kassi svingte inn en corner fra venstre som havnet på bakerste stolpe. Der var Hanche-Olsen årvåken og klinket ballen opp i nettaket.

«Hanche-Olsen er en av oss, hater Enga og elsker å slåss», kom det fra Stabæk Support etter at høyrebackens første mål for klubben på over to år var et faktum.

Så utlignet Haugesund, litt ut av ingenting, etter halvspilt andreomgang. Kevin Krygård slo inn og fant Velde, som var klinisk fra ti meter og plasserte ballen i hjørnet, utakbart for Sandberg.

Gammel kjenning

Med drøye ti minutter igjen kom Tortol Lumanza innpå for Stabæk. Han var meget god for klubben i 2017, før han gikk til tyrkiske Osmanlispor. Belgieren fikk en varm velkomst da han ble byttet innpå for Ronald Hernández.

Sondre Tronstad var farlig frempå med et hardt skudd fra distanse etter 83 minutter, men Sandberg holdt kontrollert.

Nærmest var Krygård da et frispark fra Pedersen ble slått inn i boks, men fra fire meter satte midtbanespilleren ballen over.

Flere mål ble det ikke på Nadderud. Det endte 1-1.