Guardiola satser heller på Premier League enn mesterligaen

Pep Guardiola og Manchester City vant Premier League for andre år på rad forrige sesong.
Pep Guardiola og Manchester City vant Premier League for andre år på rad forrige sesong. Foto: Shuji Kajiyama / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Manchester City har til gode å vinne mesterligaen, blir Premier League prioritert av manager Pep Guardiola. Laget jakter sin tredje strake serietittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to foregående sesongene har Guardiolas mannskap sikret seg fem av seks trofeer i England.

Tross stor suksess på balløya har trofésankingen i Europa uteblitt. Likevel er City-manageren klar på hva som er hovedprioriteten.

– Mesterligaen er en viktig turnering som er vanskelig å vinne. Men det er sju kamper (i cupspillet). Jeg drar ikke på kasino og satser alt jeg har på sju kamper, uttaler Guardiola ifølge AFP.

– Det viktigste er Premier League. Det er en utmerket turnering siden den er hver helg. I mesterligaen kan mye skje på én eller to kamper, fortsetter han.

48-åringen har tidligere vunnet tre ligatitler på rad med storklubbene Barcelona og Bayern München. Nå ønsker han å gjøre det samme med de lyseblå.

– Vi vil nærme oss noe i Europa når vi har flere Premier League-titler. Det er en flott og viktig prosess for Manchester City. Hvis jeg kan gjøre én ting denne sesongen, vil det definitivt være å vinne ligaen, sier City-manageren.

De to forrige sesongene har laget blitt slått ut av kvartfinalen i mesterligaen. Da ble Tottenham og Liverpool for sterke.

City spilte semifinale i 2016, men måtte gi tapt for Real Madrid og har aldri kommet lenger i Europas gjeveste klubbturnering. I 1970 vant laget cupvinnercupen.