Storscorer Børven matchvinner for Odd

Elbasan Rashani og Torgeir Børven jubler etter at førstnevnte hadde gjort 1-1 for Odd mot Lillestrøm lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Toppscorer Torgeir Børven ble den store helten med sitt matchvinnende mål i eliteseriekampen mellom Odd og Lillestrøm. Det er nå bare ett poeng opp til Molde.

Odd kjemper om edelt metall denne sesongen og tok seg opp til sølvplassen. Avstanden til serieleder Molde ble krympet til ett poeng.

Lillestrøm på sin side ville helst skaffet seg en større luke til lagene like bak seg på tabellen ned mot nedrykksstreken. Den er bare på tre poeng.

Odd var nærmest scoring i 1. omgang. Elbasan Rashani stolpeskudd fem minutter før pause i en sjansefattig og tam omgang i varmen.

Rashani skulle derimot finne nettmaskene. Etter 64 minutter satte han inn utligningen til 1-1 etter å ha blitt spilt igjennom av Torgeir Børven.

Ti minutter tidligere hadde Kristoffer Ødemarksbakken sendt LSK i ledelsen på en flott avslutning fra distanse da han skrudde ballen forbi Odd-keeper Sondre Rossbakk.

Ødemarksbakken måtte gå av banen etter en smell drøye kvarteret før slutt, men erstatteren var Thomas Lehne Olsen som var tilbake tidligere enn forventet etter sin skade.

Etter 82 minutter slo derimot måltjuven Børven til. 18-åringen Filip Møller Delaveris hadde et flott raid på venstrekanten og hans presise innlegg headet Børven kontant i mål. Det var Børvens 12. eliteseriemål for sesongen.