Ny publikumsrekord da Sarpsborg og Rosenborg delte poengene

Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen scoret kampens første mål etter kun tre minutter. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen scoret kampens første mål etter kun tre minutter. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarpsborgs tidlige scoring holdt ikke til tre poeng i lørdagens eliteseriekamp mot Rosenborg. Det endte 1-1 på et fullsatt stadion i Sarpsborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagenes kapteiner, Joachim Thomassen og Mike Jensen, sto for scoringene i 1-1-kampen lørdag.

Hardt pressede Sarpsborg fikk en drømmeåpning på helt nytt kunstgress, og foran fulle tribuner. 7042 tilskuere hadde møtt opp i solen i Sarpsborg, noe som betød publikumsrekord i eliteserien for de blåkledde. At laget kjemper i bunnen av tabellen, har altså ikke preget publikumsinteressen.

Sarpsborgs forrige publikumsrekord i eliteserien var på 6149 tilskuere og ble satt mot Vålerenga i 2018.

Etter tre minutters spill fikk Amin Askar ballen ute på høyrekanten og slo et godt innlegg som ble stusset videre bakover i feltet. Der kom Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen stormende og stanget inn 1-0 – hans første mål for sesongen.

Rosenborg svarte imidlertid nokså kjapt. 12 minutter ut i kampen driblet Anders Konradsen seg lekkert fri på kanten før han la inn. Inne foran mål klarte ingen Sarpsborg-spillere å klarere ordentlig, og Mike Jensen fikk en enkel oppgave med å utligne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommeren fikk skryt

Det var en underholdende førsteomgang i Sarpsborg, der kampleder Rohit Saggi var en av dem som fikk mest skryt av kampens kommentatorer, Asbjørn Myhre og Tor Ole Skullerud.

– Han har vært kampens beste, konkluderte kommentatorene da annen omgang startet opp.

1-1 ble stående til pause, selv om Ole Jørgen Halvorsen var nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen få minutter før pause. Dessverre for de fremmøtte hjemmesupporterne på stadion i Sarpsborg, nådde han ikke ordentlig fram med hodet på det gode innlegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Misbrukte sjanser

Annen omgang åpnet med en stor sjanse til bortelaget. Samuel Adegbenro fikk heade mot mål i god posisjon, men spissens avslutning traff ikke innenfor stengene.

En halvtime før slutt var det Askar sin tur til å sløse med en stor sjanse. Plutselig havnet ballen i beina på Sarpsborg 08-spilleren, som litt uforberedt ikke klarte å styre ballen på mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser. Unge Jørgen Strand Larsen avsluttet med en god heading, men Rosenborg-keeper André Hansen leverte godt keeperspill og fikk avverget.

Kvarteret før slutt gikk Birger Meling i bakken inne i feltet, da det så ut som om han ble taklet av keeper Alexander Letellier. Dommer Saggi mente imidlertid at Rosenborg-spilleren filmet og ga Meling det gule kortet. Reprisen viste at det så ut som en korrekt avgjørelse.

De 7042 fremmøtte på stadion i Saprsborg måtte nøye seg med to tidlige scoringer, for lagene endte med å dele poengene etter 90 minutter.

Helland på benken

Pål André Helland, som ble den store helten da Rosenborg slo BATE Borisov 3-2 sammenlagt og tok seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, måtte finne seg i å sitte på benken fra start.

Først etter 70 minutter slapp han til – og han rakk aldri å prege kampen.

– Selvfølgelig vil jeg spille, og jeg mener selv at jeg bør spille. Men det eneste jeg kan gjøre er å være god på trening og i kamp. Det føler jeg at jeg er, sa Helland etter onsdagens hjemmeseier over det hviterussiske laget.