Ingebrigtsen etter nytt NM-gull: – Gjorde det jeg kom for

Henrik Ingebrigtsen var best på 5000 meteren under NM på Hamar. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Henrik Ingebrigtsen var best på 5000 meteren under NM på Hamar. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storfavoritten Henrik Ingebrigtsen gjorde som han ville på 5000-meteren i friidretts-NM på Hamar og vant enkelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norgesmesteren hadde lenge følge av Sondre Nordstad Moen og Per Svela, men kom til slutt alene til mål på tiden 13.50,78.

Svela tok sølvet, mens bronsen gikk til Nordstad Moen.

– Det var tungt, men jeg gjorde det jeg kom hit for å gjøre. Etter at jeg løp i Belgia, har jeg forsøkt å komme meg tilbake i normal trening. Det er selvsagt tungt for kroppen å komme ned fra høyden og starte opp med litt mengde i treningen, så det kjenner jeg godt og har måtte lappe sammen de vondtene jeg har, sa Henrik Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

Han har slitt med skader denne sesongen og har ikke fått trent så mye som han ønsket.

– Dette er vel så bra som jeg kunne håpe på etter den sommeren jeg har hatt og det som skjedde på Bislett, sa norgesmesteren etter fredagens 5000 meter.

– Hva betyr dette NM-gullet for deg?

– Det viser i hvert fall at uansett hvor mye jeg klager over at jeg ikke har fått gjort det jeg skal, er likevel nivået ganske høyt. Jeg har en grunnform som er ganske solid, hvis ikke hadde jeg ikke klart å gjøre det jeg gjorde i dag, svarte 28-åringen.

Han er samtidig ikke hundre prosent tilfreds med det han viste på Hamar.

– Jeg har ambisjoner om å løpe mye fortere enn dette, men jeg må ta ett steg om gangen og skynde meg langsomt, fastslo friidrettsprofilen.

Gullet var hans tredje på 5000 meter i NM. Han vant også i 2015 og i 2018. Ingebrigtsen er også regjerende sølvvinner fra EM på distansen.

Personvernpolicy