Franck Boli solgt til Ferencváros

Franck Boli er solgt til ungarsk toppklubb.
Franck Boli er solgt til ungarsk toppklubb. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stabæk har solgt sin viktige angrepsspiller Franck Boli til ungarske Ferencváros. Der blir han lagkamerat med Tokmac Nguen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bærumsklubben bekrefter selv overgangen på sine nettsider torsdag. Boli har fullført den medisinske sjekken i Budapest.

– Det er det rette for meg og Stabæk, selv om det var et vanskelig valg. Det er en god mulighet, sier hovedpersonen om overgangen.

– Det er godt å være her. Ferencvaros er det beste laget i Ungarn. Klubben har en stolt historie og har vunnet mange titler. Fasilitetene er veldig bra og alt synes å være veldig profesjonelt, tilføyer måltyven.

Gode penger

Stabæks sportssjef Inge André Olsen er klar på at det ikke var enkelt å slippe viktige Boli.

– Det var en vanskelig beslutning, helt klart. Vi skulle gjerne hatt Franck her lenger. Men det var forskjellige hensyn vi måtte ta. Det var en betydelig sum penger som kom på bordet. I tillegg har Franck levert og vært lojal mot klubben. Til slutt ble det en god løsning for begge parter, sier han til klubbens nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olsen er åpen på at Bærum-klubben kom godt ut av overgangen økonomisk.

– Vi er veldig takknemlig for at Franck signerte ny kontrakt i vinter. Uten den kontrakten hadde vi nå snakket om vekslepenger, sier Olsen.

To perioder

Nå skal Boli sammen med den tidligere Strømsgodset-spilleren Tokmac Nguen hjelpe den ungarske storklubben til å kvalifisere seg til mesterligaen. Nguen scoret det avgjørende målet i kvalifiseringskampen mot Valletta tirsdag og sendte klubben videre til den nest siste runde.

Der venter kroatiske Dinamo Zagreb.

Boli har på to perioder Stabæk scoret 61 mål på 157 kamper. Det har gjort ham til en av klubbens viktigste spillere på 2000-tallet. I 2018 ble han toppscorer i eliteserien med sine 17 ligamål.

Etter noen gode år i Stabæk ble Boli solgt til kinesiske Liaoning F.C. for om lag sju millioner kroner i 2015. Etter ett år i Kina var han tilbake i norsk fotball og Aalesund på en ettårskontrakt.

Stabæk hentet ham så tilbake til Nadderud i 2017. På høsten året etter forlenget han kontrakten med klubben fram til sommeren 2021.