AIK slått ut av Maribor etter dramatiske ekstraomganger

Tarik Elyounoussi scoret 3-1-målet for AIK, men Maribor slo tilbake og sikret avansement i mesterligakvalifiseringen takket være flere bortemål. Nå venter Rosenborg i neste runde. Foto: Nils Petter Nilsson/TT / NTB scanpix
Tarik Elyounoussi scoret 3-1-målet for AIK, men Maribor slo tilbake og sikret avansement i mesterligakvalifiseringen takket være flere bortemål. Nå venter Rosenborg i neste runde. Foto: Nils Petter Nilsson/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tarik Elyounoussi så ut til å bli matchvinner for AIK, men et sent mål sendte Maribor videre i mesterligakvalifiseringen. I 3. runde møter de Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AIK vant 3-2 i Stockholm, men røk ut på bortemålsregelen etter 4-4 sammenlagt. Nå møtes Rosenborg og Maribor i 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Før kampen ble avgjort var det også tilskuerbråk i Sverige.

Etter at dommeren blåste for 90 minutter på stillingen 2-1 til hjemmelaget, ble det bråk på tribunen. Et 20-talls personer hadde tatt seg ned fra tribunen på AIKs tribunedel og sprang mot bortelagets tilhengere. De svarte med å kaste gjenstander. AIK-trener Rikard Norling løp over halve banen for å roe situasjonen.

Dermed drøyde det før kampen kom i gang igjen.

Elyounoussi-mål

Bare tre minutter ut i 1. ekstraomgang slo AIKs storscorer Elyounoussi til, men etter 117 minutter kunne det slovenske laget juble etter at rumeneren Alexandru Cretu hadde satt 2-3-målet. Dermed avanserte Maribor på bortemålsregelen. Det første oppgjøret endte 2-1 til slovenerne.

AIK fikk en pangstart på kampen da Per Karlsson gjorde 1-0 etter bare fire minutter på pasning fra Sebastian Larsson.

Det slovenske topplaget slo derimot tilbake kort etter sidebytte da Andrej Kotnik scoret det viktige 1-1-målet.

Sebastian Larsson scoret 2-1-målet etter en drøy time. Dermed var lagene like langt etter 90 minutter.

Nå venter Rosenborg i 3. kvalifiseringsrunde for Maribor. Første møte spilles Slovenia 6. eller 7. august med returkamp på Lerkendal uken etter.

Personvernpolicy