Musgrave spurtet ned Krüger i Sandnes

Simen Hegstad Krüger og italienske Francesco De Fabiani (t.v.) under Blinkfestivalen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Simen Hegstad Krüger og italienske Francesco De Fabiani (t.v.) under Blinkfestivalen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Briten Andrew Musgrave lurte de norske løperne med Simen Hegstad Krüger i spissen da han vant 60 kilometer på klassisk rulleski i Sandnes onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De største favorittene var Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, finske Iivo Niskanen og den alltid småfarlige russeren Sergej Ustjugov.

De skulle gjennom 60 kilometer med tøff staking fra Ålgård via Høg-Jæren til Sandnes.

Det ble litt dramatikk da sprinteren Kasper Stadaas regelrett gikk trynet moen få meter før den første innlagte spurten.

Spurtoppgjør

Et mindre felt med Krüger, Røthe, Erlend Kvisle, Andrew Musgrave, Niskanen og Jevgenij Belov fikk stikke opp Seldalsbakkene hvor finnen gjorde en solid jobb i tet. Da var det snaue to mil til mål.

Ustjugov havnet et halvt minutt bak på troppen, men utover tok han igjen de seks i teten og forsøkte å stikke ifra i det lettere terrenget.

Det ble en rent spurtoppgjør inne i Sandnes gater og der ble Musgrave for sterk og vant klart foran Krüger. Tredjeplassen gikk til Morten Eide Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fornøyd med spurten

– Jeg er veldig fornøyd med spurten min. Det var en av de tingene jeg skulle bli bedre på denne sesongen. Det gikk halvfort hele veien. Det var ingen som ville samarbeide over bakken, så vi ble tatt igjen. Det ble en stor gruppe hvor det ble mye surr og rot. Jeg følte jeg klarte meg bra over de små kneikene over broene, så det gikk egentlig greit, sa Musgrave til NTB.

– Jeg synes det var bra. Jeg tar med meg mange gode svar fra dagen. Litt ergerlig at jeg ikke klarte å snike meg foran Musgrave, sa Krüger til NTB.

Astrid Øyre Slind fikk tidlig overtaket blant kvinnene og var en klasse for seg. Thea Krokan Murud endte 1.16 minutter bak på annenplass.